ویژگی پنهان اندروید دقیقا همان چیزی است که این روزها بسیاری از کاربران موبایل به دنبال آن هستند. سیستم عامل اندروید چندین ویژگی جالب توجه دارد که فقط کافیست بدانید هر کدام در کجای گوشیتان قرار دارند تا حسابی شگفت زده شوید: از به کارگیری اپلیکیشنهای مختلف گرفته تا چگونگی آنلاک نگه داشتن گوشی، وقتی که در منزل هستید.
با وجود تفاوتهایی که در طراحی سخت افزار و نرم افزار، در میان گوشیهای مختلف مانند OnePlus Nord ، سامسونگ گلکسی S20 و یا ده سری جدید گوشیهای TCL وجود دارد؛ اما هسته اصلی آنها تقریبا یکسان است. همگی آنها توسط اندروید پشتیبانی میشوند و ویژگیهای مشابهی دارند؛ که البته باید گفت برخی از این ویژگیها مخفی هستند.
به عنوان مثال اپلیکیشنهای Split-Screen را در نظر بگیرید. استفاده همزمان از دو اپلیکیشن برای کاربران آیفون تنها یک رؤیاست، اما برای کاربران اندروید ابزاری مفید است که در گوشی آنها قرار دارد. فقط کافی است بدانید در کدام قسمت گوشی، باید به دنبال آن بگردید.
اسم یکی از ویژگیهای مخفی مورد علاقه ما Smart Lock است. این ابزار کمک میکند وقتی در خانه هستیم گوشی را آنلاک نگه داریم و هر زمان که از خانه بیرون میرویم، گوشی ما دوباره درخواست اثر انگشت یا پین کد کند. کار کردن با آن راحت است و به ما اجازه می دهد هرگاه در خانه نیستیم، گوشی خود را امن نگه داریم.
این نکته را به خاطر بسپارید ممکن است تمام ویژگیهایی که در اینجا توضیح میدهیم، روی تمام گوشیها شبیه به یکدیگر نباشند یا اینکه دقیقا مثل هم کار نکنند، و دلیل آن هم چیزی نیست جز اینکه تولید کنندگان دستگاههای مختلف اندروید، تمایل دارند از اینترفیسهای اختصاصی خود استفاده کنند تا در نتیجه آن، اپلیکیشنهای یکسان در گوشیهای مختلف با ظاهر متفاوتی دیده شوند.
پیشنهاد: بهتر است در قسمت بالای Settings یا تنظیمات، از بخش جستجو برای پیدا کردن ویژگی مورد نظرتان استفاده کنید.
در این مقاله به بررسی ۷ ویژگی پنهان اندروید خواهیم پرداخت. اگر دوست دارید بیشترین استفاده را از گوشی محبوب خود داشته باشید، باید با تمام قابلیتهای آن آشنا شوید. در ادامه با ایده آل تکنولوژی همراه باشید.
فهرست مطالب
نوتیفیکیشن ها را سایلنت کنید.
از اینکه هر بار با آمدن هر نوتیفیکیشن یا پیام، گوشیتان صدا تولید میکند، خسته شدهاید؟ در گوشی اندروید، با چند ثانیه نگه داشتن دکمه هشدار، اپلیکیشنی برای بیصدا کردن هشدارها در اختیارتان قرار میگیرد؛ و تا وقتی که آن را رها نکردهاید در همین وضعیت باقی میماند. این اپلیکیشن از شما میپرسد آیا میخواهید این پیام به عنوان صدا دار انتخاب شود یا بیصدا ؟
در حالت صدا دار به پیامهای اپلیکیشنها اجازه داده میشود صدا داشته باشند و بر روی صفحه قفل شده گوشی شما نیز نشان داده شوند. در صورتی که در حالت سایلنت، هشدارها بیصدا خواهند بود، یعنی صدای نوتیفیکیشن آنها را نخواهید شنید؛ اما همچنان در بخش پیامهای شما قابل مشاهده هستند.
به هر ویدئو و پادکستی کپشن اضافه کنید.
کپشن لایو یک ویژگی موثر و نسبتا جدید است که راه خود را در دستگاههای مختلف باز کرده است. زمانی که این ویژگی فعال میشود، به هر ویدئو، پادکست و صوتی در گوشی شما، کپشنهای لحظهای اضافه میکند. در این مورد، مهم نیست ویدئویی که دارید تماشا میکنید در حالت بیصدا است یا صدا دار؛ در هر دو صورت کپشن لایو، ویدئو را برای شما زیر نویس میکند.
از آنجا که این ویژگی پنهان اندروید اولین بار در سال گذشته منتشر شد، گوگل ویژگی کپشن لایو را بر روی Pixel Phone Lineup که شامل سامسونگ گلکسی S20 و سریهای OnePlus 8 است، گسترش داد. هنوز لیستی وجود ندارد که به طور رسمی، دستگاههای ساپورت کننده آن را اعلام کند که بتوانیم اسامی آنها را با اطمینان به شما بگوییم، اما می دانیم که برای استفاده از این ویژگیها، گوشی شما باید اندروید ۱۰ را پشتیبانی کند.
برای روشن کردن ویژگی کپشن لایو ( یا برای اینکه چک کنید آیا گوشی شما آن را ساپورت میکند یا خیر) بخش تنظیمات گوشی خود را باز کنید و Live Caption را جستجو کنید. Live Caption در Pixel 4 ( به قیمت پانصد دلار در Back Market) ، در گلکسی S20 و OnePlus 8 (ب ه قیمت ۶۹۹ دلار در OnePlus) در فروشگاههای مختلفی در دسترس هستند.
پس از روشن کردن این ویژگی، هر وقت که فایلی ویدئویی را اجرا میکنید –حتی اگر دکمه قطع کردن صدا را زده باشید- یک پنجره کوچک مشکی رنگ بر روی صفحه نمایش شما ظاهر میشود؛ که شامل تصحیح املای کلماتی است که در همان لحظه به زبان میآورید.
از دو اپلیکیشن به طور همزمان استفاده کنید
یکی از ویژگیهای مورد علاقه بسیاری از افراد در اندروید، این قابلیت است که میتوان به طور همزمان از دو اپلیکیشن بر روی صفحه نمایش استفاده کرد. برای مثال این ویژگی برای زمانی که در Google Doc در حال جستجو هستید و یک ایمیل نیز میفرسستید، بسیار مفید است. یا زمانی که در حال جستجو برای یک دستور العمل آشپزی هستید و مواد اولیهاش را در پیامی یادداشت میکنید، واقعا کاربردی است. اما این مسئله که چگونهن اپلیکیشنها را در حالت Split-Screen یا صفحه نمایش دو قسمتی داشته باشیم، خیلی واضح نیست.
روی دکمه switcher ضربه بزنید، و یا اگر از Android 10 gestures استفاده می کنید، از قسمت پایین صفحه به بالا بکشید تا پنجره مولتی تسکینگ باز شود، و بر روی آیکن اپلیکیشن در بالای کارتهای آن و یا در فرم نمایش پنجرههای کوچک ضربه بزنید.
به طور همزمان هم ویدئو نگاه کنید، هم از یک اپلیکیشن استفاده کنید
ایده اپلیکیشن صفحه نمایش دو قسمتی، همانند ویژگی تصویر در تصویر (PiP) است. استفاده از آن بدون راهنمایی آسان نیست، اما حالا که با ما همراهید، فقط لازم است بدانید این ایده در کدام قسمت از موبایلتان مخفی شده است.
به عنوان مثال بسیاری از افراد ترجیح میدهند، همزمان با تماشا کردن Twitch streamers مورد علاقه خود، در Reddit نیز جستجو کرده و یا ایمیل خود را چک کنند. برای جابه جایی در بین صفحاتی که به صورت تصویر در تصویر (PiP) هستند، تماشای یک ویدئو را شروع کنید و سپس به صفحه نمایش اصلی برگردید. در واقع این کار راحت است.
یک بار، وقتی که شما از اپلیکیشن خارج میشوید، اگر حالت تصویر در تصویر را ساپورت کند، ویدئو به صورت یک پنجره کوچک بر روی صفحه نمایش شما نشان داده خواهد شد. شما میتوانید این پنجره را به مکانی دیگر حرکت داده و جابه جا کنید، همچنین میتوانید سایز آن را تغییر دهید یا آن را ببندید.
برای دیدن لیست اپلیکیشنهایی که بر روی گوشی شما نصب هستند و این ویژگی پنهان اندروید را ساپورت میکنند، بخش Settings را باز کنید، در قسمت Apps & Notifications گزینه Special app access را بزنید و در آنجا وارد بخش Picture-in-Picture شوید. البته این مسیر، همان مسیری است که میتوانید حالت تصویر در تصویر (PiP) را هم برای یک اپلیکیشن غیر فعال کنید.
مثلا اگر نمی خواهید وقتی که از اپلیکیشن گوگل مپ خارج میشوید، همچنان با نشان دادن مرحله به مرحله مسیر، به کار خودش ادامه دهد، و میخواهید به طور کامل کارش را متوقف کند، میتوانید از همین گزینه گفته شده در بالا بهره ببرید.
وقتی خانه هستید، برای آنلاک ماندن گوشی از قفل هوشمند استفاده کنید
یکی از ۷ ویژگی پنهان اندروید که آن را بسیار دوست خواهید داشت، این است که وقتی در خانه یا سر کار هستید، نیازی به وارد کردن پین کد یا اسکن اثر انگشتتان ندارید. شما میتوانید گوشی خود را طوری تنظیم کنید که وقتی در محل خاصی هستید، آنلاک بماند. همچنین میتوانید تنظیم کنید زمانی که شما را فعال تشخیص میدهد، آنلاک بماند؛ مثلا زمانی که دارید پیاده روی میکنید و گوشی را نزدیک صورتتان گرفته اید، یا درحال صحبت با هدفون وایرلس یا بلوتوثی میباشید
این مسیر را در گوشی خود دنبال کنید:
Settings > Security > Smart Lock
و به محض اینکه پین کد را از شما خواست، سریع آن را وارد کنید. خب حالا شما میتوانید هر کدام از گزینههای آنلاک هوشمند را که دوست دارید فعال کرده و حتی زمان استفاده از آن را نیز تعیین نمایید. فقط این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر شما در خانه از تنظیمات قفل هوشمند برای آنلاک ماندن گوشی استفاده میکنید، بدین معناست که هر شخص دیگری در خانه قادر است به محتوای گوشی شما دسترسی داشته باشد.
نوتیفیکیشن هایی که تصادفاً پاک کرده اید را بازیابی کنید
آیا تا حالا برای شما هم پیش آمده که روی دکمه حذف پیامها ضربه زده باشید و در آخرین لحظه متوجه شده باشید یکی از پیامها را نخوانده بودید؟ ما هم چنین چیزی را تجربه کردهایم. سردرگمی بدی است. خوشبختانه یک گزارشگیر مخفی نوتیفیکیشن وجود دارد که به شما حساب جاری همه هشدارها و نوتیفیکیشنهایی را که در چند روز گذشته دریافت کرده اید، نشان میدهد. تنها راه برای دسترسی به آن، از طریق widget صفحه نمایش اصلی است.
برای دسترسی به این ویژگی پنهان اندروید انگشت خود را در جایی خالی بر روی صفحه نمایش گوشی چند لحظه طولانی نگه دارید، سپس از منوی باز شده، گزینه widget را انتخاب کنید. سپس گزینه Settings را پیدا کرده و حالا Notification Log را انتخاب کنید. دفعه بعد که هشداری را از دست بدهید، میتوانید با ضربه زدن بر روی ویجت، لیست هشدار ها را ببینید. اگر گوشی شما Notification Log ندارد، Unnotification app را امتحان کنید.
خیلی سریع Wi-Fi تان را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
این ویژگی پنهان اندروید بسیار کاربردی و جذاب است. دادن پسورد شبکه Wi-Fi به یکی از دوستان یا یکی از اعضای خانواده میتواند کاری دشوار باشد، مخصوصا اگر این پسورد طولانی باشد و شامل ترکیب پیچیده ای از حروف و اعداد باشد. یا شاید برای دادن پسورد به آنها دودل باشید؛ چون این پسورد را در جای دیگری هم استفاده کردهاید و احساس میکنید دادن پسوردتان از نظر امنیتی یک اشتباه محض است.
کاملا متوجه مشکل شما هستیم. از طرف دیگر نیز میدانم که در خانه یک دوست با افراد خیلی زیادی روبرو شدن، چیزی است که اغلب ما از آن فراری هستیم. بدین ترتیب وقتی در خانه خود بمانیم، همه چیز به حالت نرمال خود باز میگردد و احساس میکنیم اوضاع تحت کنترل است.
خوشبختانه با Android 10 شما میتوانید یک QR code را از روی صفحه گوشی به آن ها نشان دهید که این کد به هر کسی اجازه میدهد با اسکن کردن آن، بتواند به شبکه Wi-Fi شما وصل شود تا بدین ترتیب او بتواند فقط همان یکبار به Wi-Fi شما وصل شود و هر بار که به شما سر میزند نتواند با همان پسورد به شبکه Wi-Fi شما وصل شود و بدون اطلاع شما از Wi-Fi استفاده کند.
شما می توانید از مسیر زیر در دستگاه خود یک QR code اسکن کنید و یا ایجاد کنید:
Settings را باز کنید. در بخش Networks، گزینه Wi-Fi را انتخاب کنید. اگر می خواهید اطلاعات لازم برای اتصال به Wi-Fi را به اشتراک بگذارید، بر روی نام شبکه کلیک کنید و سپس با استفاده از گزینه Share آن را به اشتراک گذارید. و اگر در حال تلاش برای اتصال به یک شبکه Wi-Fi هستید، بر روی آیکن QR code بزنید و سپس گزینه Add Networks را کلیک کنید.
این ویژگی همچنین برای زمانی که شما میخواهید تنظیمات یک گوشی جدید را انجام دهید و نمیخواهید پروسه کپی کردن پسورد را انجام دهید نیز کاربرد دارد. حالا که شما در استفاده از ویژگیهای مخفی اندروید استاد شدهاید، مطمئن شوید که از ویژگیهای Android 10 به خوبی آگاه هستید؛ ویژگیهایی مثل تنظیمات جدید privacy و همچنین dark mode اختصاصی.