تنظیم مودم TP-Link هنوز برای برخی از کاربران اینترنت دردسرساز است. محصولات TP-Link از محبوبیت بالایی در بازار برخورداراند و کاربران سرویسهای ارائه دهنده اینترنت، نظیر شاتل و مخابرات، عموماً از مودمهای تی پی لینک برای اتصال به شبکه جهانی اینترنت استفاده میکنند.
در حقیقت، ممکن است کانفیگ مودم تی پی لینک در نگاه اول سخت به نظر بیاید. اما نگران نباشید، چون که با مطالعه این مطلب، میتوانید بدون نیاز به دانش خاصی تمام مراحل تنظیم مودم تی پی لینک را برای سرویسهای اینترنت پرسرعت مخابرات و شاتل انجام دهید. پس تا انتهای این مقاله با ایده آل تک همراه باشید.
مراحل تنظیم مودم TP-Link
شرکت تی پی لینک مودمهای متنوعی دارد. اما بیشتر کاربران از مدلهای W8961N و ND8811 استفاده میکنند. تنظیمات این دو مدل با یکدیگر متفاوت است. بنابراین در ادامه، مراحل مربوط به تنظیم هر دو محصول را به صورت جداگانه با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
ورود به تنظیمات مودم tp link بسیار ساده است؛ در ابتدا باید سالم بودن اتصالات مودم، مانند کابل شبکه، LAN و آداپتور را مورد بررسی قرار دهید. قدم بعدی برای کانفیگ مودم تی پی لینک این است که از فعال بودن سرویس اینترنت مطمئن شوید. برای این کار میتوانید مودم را به خط تلفن وصل کنید. سپس، چراغ ADSL مودم باید پس از ۳۰ ثانیه به صورت ثابت روشن شود. در مرحله بعد باید کابل LAN را به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل نمایید.
اگر میخواهید از یک پریز تلفن، هم برای دسترسی به اینترنت و هم برای اتصال خط تلفن استفاده کنید، میتوانید از دستگاه نویزگیر یا همان Splitter استفاده نمایید. به خاطر داشته باشید که برای نخستین اتصال و تنظیم مودم تی پی لینک باید حتماً از کابل LAN استفاده نمایید، اما پس از اتمام تنظیمات میتوانید از قابلیت وای فای مودم نیز استفاده کنید.
نکته: دستگاه نویز گیر در جعبه اکثر مودمهای تی پی لینک موجود است.
ورود به تنظیمات مودم tp link مدل w8961n
پس از اطمینان از تمام اتصالات، میتوانید وارد بخش تنظیمات مودم tp link شوید. برای ورود به صفحه تنظیم مودم باید مرورگر اینترنت خود را باز کرده و سپس، آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را نوار آدرس آن وارد کنید.
در مرحله بعد، یک صفحه در مرورگر باز میشود که از شما نام کاربری و کلمه عبور را درخواست میکند. در این بخش باید کلمه admin (بصورت حروف کوچک) را در هر دو کادر وارد نمایید. البته، به خاطر داشته باشید که Username و Password برای برخی از مدلهای تی پی لینک در پشت مودم یا دفترچه راهنمای آن درج شده است.
در مرحله بعد شما وارد پنل کاربری خود میشوید. سپس، برای ورود به مرحله بعد باید گزینه Quick Start را انتخاب کنید. در بخش بعد، پنجرهای مانند تصویر زیر برای شما باز میشود. در این مرحله باید بر روی گزینه RUN WIZARD کلیک کرده و پس از آن گزینه Next را انتخاب کنید.
پنل بعدی، مربوط به منطقه زمانی شماست. در این مرحله باید گزینه تهران را از فهرست مربوطه انتخاب کنید.
در این صفحه، باید نوع ارتباط اینترنتی مودم را مشخص کنید. در حقیقت، باید مانند تصویر زیر، از بین گزینه های موجود، عبارت PPPoE/PPPoA را انتخاب کنید. سپس، با کلیک بر روی گزینه Next، به مرحله بعدی کانفیگ مودم تی پی لینک وارد شوید.
با پشت سر گذاشتن مرحله انتخاب نوع ارتباط اینترنتی مودم، به صفحهای که در تصویر زیر مشاهده میکنید، وارد خواهید شد. در این مرحله باید اطلاعات (Username و Password) مربوط به سرویس اینترنتی که از شرکتهای ISP یا همان ارائه دهنده اینترنت ADSL خریداری کردهاید را وارد نمایید.
گزینههای VPI و VCI نیز ممکن است برای هر کدام از آی اس پی های معتبر نظیر شاتل، شبدیز و مخابرات متفاوت باشد. برای مثال این مقادیر برای شرکت سرویس دهنده اینترنت پارس آنلاین در تهران به صورت ۰ و ۳۵ و در شهرهای دیگر به صورت ۰ و ۵۹ است. اما معمولاً در مابقی آی اس پی های داخلی به صورت پیشفرض به ترتیب ۰ و ۳۵ است.
به طور کلی، بهتر است برای صحت VPI و VCI، با پشتیبانی ISP تماس بگیرید. سپس، برای رفتن به مرحله بعد گزینه Next را فشار دهید.
نکته : به خاطر داشته باشید که نام کاربری و گذرواژه ای که شرکت ISP در اختیار شما قرار میدهد را با Username و Password خود مودم که به صورت (admin) بود، اشتباه نگیرید.
مرحله بعدی مربوط به تنظیمات وایرلس مودم تی پی لینک است. در واقع، اگر میخواهید مودم را به صورت بیسیم به کامپیوتر یا لپتاپ متصل نمایید، باید گزینه Activated را برای بخش Access Point انتخاب کنید. در قسمت SSID نیز میتوانید یک نام برای شبکه وایرلس خود انتخاب کنید. این بخش به صورت پیشفرض با نام مدل مودم تنظیم شده است. علاوه بر این، در قسمت Broadcast SSID نیز باید گزینه Yes را انتخاب نمایید.
مرحله بعدی که یکی از مهمترین بخشهای تنظیم مودم TP-Link به شمار میرود، تنظیم یک رمز عبور قوی برای اتصال دستگاههای دیگر به مودم است. اطلاعات مربوط به سیستم رمزگذاری وایرلس مودم به صورت پیشفرض بر روی حالت غیرفعال (Disabled) قرار دارد.
برای وارد نمودن یک رمز عبور قدرتمند، باید از فهرست موجود در بخش Authentication Type، یکی از روشهای رمزگذاری اتصال وایرلس مودم خود را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که بهترین روش رمزگذاری برای انتخاب در این بخش، گزینه WPA-PSK/WPA2-PSK محسوب میشود.
در بخش Pre-Shared Key نیز، میتوانید رمز عبور بالای ۸ کاراکتر را برای اتصال وایرلس مودم انتخاب نمایید. به خاطر داشته باشید که استفاده از اعداد و کاراکترهای خاص نظیر @، #، * و & میتواند پیچیدگی رمز عبور شما را افزایش دهد. پس، حتماً از آنها در رمز عبور وایرلس مودم استفاده کنید.
پس از گذشتن از مرحله تعیین رمز عبور، با صفحهای مطابق تصویر زیر روبرو میشوید. این صفحه نشان دهنده اتمام مراحل تنظیم مودم تی پی لینک است. بنابراین با کلیک بر روی گزینه Next میتوانید تمام تنظیمات مربوطه را ذخیره نمایید.
کانفیگ مودم تی پی لینک مدل ۸۸۱۱
برای ورود به صفحه تنظیم مودم TP-Link ND8811 باید مرورگر اینترنت کامپیوتر را باز کنید. سپس، آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را درون نوار آدرس آن تایپ کنید. در مرحله بعد، یک صفحه در مقابل شما باز میشود که از شما Username و Password را درخواست میکند. شما باید از کلمه admin برای هر دو کادر استفاده نمایید. سپس، وارد پنل کاربری خود شده و بر روی گزینه Quick Setup کلیک نمایید.
در صفحه بعدی باید مقادیر مربوط به بخشهای VPI و VCI را وارد نمایید. همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، این مقادیر ممکن است برای هر کدام از آی اس پی های موجود در کشور متفاوت باشد. اما، معمولاً به صورت ۰ و ۳۵ است. پس از ورود این دو آیتم، بر روی گزینه Next کلیک کنید.
در قسمت بعدی گزینه PPP Over Ethernet (PPPoE) را انتخاب کرده و آیتم Encapsulation Mode را بر روی گزینه LLC باقی بگذارید. سپس، برای رفتن به مرحله بعد بر روی گزینه Next کلیک کنید.
توجه داشته باشید که اگر در این مرحله گزینه Bridging را انتخاب کنید، تنظیمات مودم TP-link به پایان میرسد. در حقیقت، پس از انتخاب این گزینه، میتوانید یک کانکشن Broad band و PPPoE در ویندوز بسازید. سپس با وارد کردن Username و Password که شرکت ISP به شما داده است، میتوانید آن کانکشن را متصل کرده و کامپیوتر خود را به اینترنت وصل کنید.
البته به خاطر داشته باشید که با این روش، فقط کامپیوتری که کانکشن در آن اجرا شده است، امکان دسترسی به اینترنت را دارد. اما، با انتخاب گزینه LLC و انجام مراحل گفته شده در این مطلب، میتوانید تمامی کامپیوترهای متصل به مودم را به اینترنت وصل کنید.
در مرحله بعدی باید نام کاربری و رمز عبوری که شرکت ارایه دهنده سرویس اینترنتی به شما داده است را در بخشهای PPP Username و PPP Password وارد کنید. کادرهای دیگر موجود در این بخش را دست نزنید. فقط، تیک گزینه Dial On Demand را برداشته و بر روی گزینه Next کلیک کنید.
در مرحله بعد، تنظیمات انجام داده، به شما نمایش داده میشود. سپس، گزینه Save/Reboot را انتخاب کرده و تا ۲ دقیقه برای فعال شدن مودم صبر کنید. اگر چراغ اینترنت مودم روشن شود، مودم به اینترنت متصل شده است.