معمولا شرکت اپل محصول جدیدی را معرفی و سپس لوازم جانبی آن را عرضه میکند که در عین زیبایی، قیمت بسیار بالایی نیز دارند. به عنوان مثال ممکن است هنوز پارچه ۱۹ دلاری برای تمیز کردن صفحه گجتهای این برند، یادتان باشد.
حالا این شرکت که آیفون ۱۵ آن مجهز به USB-C است، یک کابل شارژ با ظرفیت ۶۰ وات و طول یک متر را به قیمت ۱۹ دلار و یک کابل شارژ ۲۴۰ واتی USB-C را با قیمت ۲۹ دلار به فروش میرساند.
قیمت ارزانتر سایر برندها
این قیمت قطعا گران است. درست است که این کابلها «بافته شده» هستند، بسیار بادوام بوده، به احتمال زیاد گره نمیخورند و سرعت داده و قدرت شارژ خوبی ارائه میدهند؛ اما این یک قیمتگذاری کاملا غیر ضروری است. AppleInsider در این باره مینویسد: « قیمت کابل شارژ USB-C جدید ۲۴۰ واتی اساسا بیش از حد است . بدتر از آن، این کابل تنها دارای سرعت انتقال USB 2.0 است که حداکثر آن، ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه است. این قیمت و سرعت انتقال آن، یک ترکیب مضحک است.»
اکنون، اپل آیفون ۱۵ را نه برای دریافت پول بیشتر، بلکه به این دلیل که توسط مقررات اتحادیه اروپا تحت فشار قرار گرفته بود، به USB-C تغییر داد . با این حال، افرادی که گوشی آیفون ۱۵ را خریداری میکنند، مجبور نیستند که حتما برای تهیه کابل، آن را از برند اپل خریداری کنند، بلکه صدها گزینه ارزانتر USB-C وجود دارد.
استراتژی ۹ دلاری
بسیاری از کانکتورهای ارزانتر USB-C فاقد برخی محافظتها، مثل نوسانات برق هستند. اما مارکهای زیادی وجود دارند که سیمهای باکیفیت را با قیمت ارزانتر ارائه میدهند. برایان ایکس چن در نیویورک تایمز به کسانی که آیفون ۱۵ دارند، پیشنهاد میکند که این سیمها را مستقیما از برندهایی مانند Anker، Belkin یا Amazon Basics خریداری کنند؛ زیرا میتوانند این کابل را با قیمت کمتر از ۹ دلار پیدا کنند.
اپل میداند که چه کاری انجام میدهد. آنها احتمالا به دلیل یک ترفند بازاریابی به نام «قیمت گذاری جذاب» قیمت این کابل را در نهایت به ۹ دلار میرسانند که این یک ترفند رایج در بازار خرده فروشی آمریکا است!
این روش معمول در بازار خرده فروشی، اتفاقا توسط تحقیقات دانشگاه شیکاگو و MIT نیز تأیید شده است. آنها در مقاله خود به این نکته اشاره میکنند که «استفاده از قیمت ۹ دلاری، منجر به افزایش تقاضا میشود؛ حتی اگر اقلامی با قیمت «۹ دلار» کمی گرانتر از سایر کالاهای مشابه باشند.