فهرست مطالب
تعریف یونی کد
یونیکد یک استاندارد صنعتی محاسباتی برای رمزگذاری، نمایش و مدیریت متن است که در بیشتر سیستم های نوشتاری جهان بیان شده است. این استاندارد توسط کنسرسیوم یونیکد پشتیبانی می شود و از مارس ۲۰۱۹ جدیدترین نسخه یونیکد ۱۲.۰ حاوی رکورد ۱۳،۹۹۳ کاراکتر است که شامل ۱۵۰ اسکریپت مدرن و تاریخی، و همچنین مجموعه های متعدد نماد و emoji است.
یونیکُد استانداردی برای کُد کردن نویسههای رایانهای و نمایش و پردازش متن به اکثر زبانهای دنیا است. هر زبان یک قالب یونیکد دارد.
کامپیوترها زبان اعداد و رقم ها برای انتقال اطلاعات است حال برای اینکه ما بخواهیم اطلاعاتی را به کامپیوتر دهیم بهتر است به هر حروف کد و اعدادی را بدهیم و این کد گذاری در تمام زبان ها تعریف می شود.
یونی کد یک برنامه بر اساس استاندارد ایزو برای انتقال اطلاعات به صورت چند زبان است.
به کار بردن UNICODE در تمامی وب سایتها و برنامه های CLINT -SERVER می تواند بسیار کاربردی و حائز اهمیت باشد.
برای گسترده سازی این برنامه UNICODE یک کنسرسیوم ایجاد شده است. برای افرادی که زبان آن ها فارسی است موقعیت مناسبی ایجاد کرده و میتوانند در عرصه اینترنت مطالب خود را به زبان فارسی بدون استفاده ازروش های مثل ایجاد فایلهای تصویری از متن و قرار دادن آن درصفحه وب و یا استفاده از کدگذاری زبانهای دیگر مانند زبان تازی(عربی) عرضه کنند. این برنامه برای ایجاد وب سایت ها و برنامه های فارسی آسان و کم هزینه است.
این استاندارد در بسیاری از فن آوری های اخیر، از جمله سیستم عامل های مدرن، XML، جاوا (و دیگر زبان های برنامه نویسی) و چارچوب NET استفاده شده است.
پرکاربردترین رمز نگاریها برای یونی کد عبارت اند از: UTF-8، و UCS-2 که دیگر اعتبار ندارد، و UTF-16.
کدبندی UTF-8 برای کدبندیهای موجود در استاندارد اسکی تنها ۱ بایت استفاده میکند. کد نویسههای موجود در رمز نگاری اسکی، در هر دو کدبندی یکی است. این رمز نگاری حداکثر ۴ بایت برای هر نویسه استفاده میکند.UCS-2 برای تمام نویسهها از ۲ بایت استفاده میکند بنابراین نمیتواند تمام نویسههای موجود در استاندارد فعلی یونیکد را کدبندی کند. UTF-16 کدبندی UCS-2 را گسترش میدهد و برای نویسههای باقیمانده از ۴ بایت استفاده میکند.
درباره کنسرسیوم یونیکد
کنسرسیوم یونیکد یک سازمان غیر انتفاعی برای توسعه، گسترش و ترویج استفاده از استاندارد یونیکد و استانداردهای جهانی سازی مربوطه که نشان دهنده نمایش متن در محصولات نرم افزاری مدرن و سایر استانداردها است، ایجاد شده است. کنسرسیوم از طریق مالیات و کمک های مالی اعطا می شود. عضویت در کنسرسیوم یونیکد برای سازمان ها و افراد در هر نقطه از جهان که از استاندارد Unicode پشتیبانی می کنند و مایل به کمک در گسترش و اجرای آن هستند، باز است.
یونیکد در ویندوز
در ویندوز ایپیآی یونیکد با پسوند W میآید. در زبانهای برنامه نویسی انواع دادهای که یونیکد را پشتیبانی میکنند اسامی مشابهی مانند WCHAR دارند و به نام نویسه چند بایتی شناخته می شوند.