جامع‌ترین راهنما برای تشخیص گوشی اصلی و تقلبی

یکی از دغدغه های کاربران برای خرید گوشی تلفن همراه تشخیص اصل از تقلبی بودن آن است. متاسفانه وجود گوشی‌های تقلبی در بازار این نگرانی را برای خریداران دارد. انواع کلاهبرداری‌های موجود احتمال از دست دادن سرمایه شما را در بردارد. از این رو تصمیم گرفتیم در این مقاله به روش‌های تشخیص فرق گوشی اصلی و تقلبی بپردازیم و مهم‌ترین نکات در هنگام خرید گوشی را ذکر کنیم.

تفاوت گوشی اصلی و تقلبی

خرید گوشی تلفن همراه این روزها برای بسیاری از کاربران گیج کننده است و شاید تصمیم‌گیری و انتخاب برای آن‌ها سخت باشد. اما در این بین اصل بودن گوشی مهم‌ترین عامل در انتخاب و خرید گوشی است و بسیاری از کاربران اطلاعات دقیقی از نحوه تشخیص بین گوشی اصل و تقلبی ندارند. گوشی‌‌های تقلبی که به آن‌ها فیک نیز می‌گویند، ظاهرشان تفاوتی با گوشی اصلی ندارد اما از نظر قطعات داخلی تماما از لوازم بی‌کیفیت و فاقد قدرت و سرعت لازم ساخته شده اند. یکی از نتایج خرید کالای تقلبی، کاهش سرعت گوشی همراه است که افراد زیادی با آن مواجه می‌شوند.

فروش گوشی کارکرده به جای نو، فروش دستگاه کپی به جای اصل و دستگاه های قاچاق و رجیستر شده از کلاهبرداری های حوزه فروش تلفن همراه است. این موضوع صرفاً محدود به خود گوشی نیست و اقلام همراه آن را در نیز در برمی‌گیرد. به عنوان مثال یکی از دلایل شارژ نشدن گوشی، استفاده از شارژرهای تقلبی است که امروزه در بازار به وفور وجود دارد و به سختی می‌توان شارژر اصلی از تقلبی را تشخیص داد. اگر شما هم می‌خواهید روش تشخیص گوشی اصل و فیک را بفهمید در ادامه با ما همراه باشید.

1. به تفاوت قیمت گوشی ها شک کنید

گوشی اصل و تقلبی تفاوت دارند.

شاید شما هم در بازار گوشی با تلفن‌هایی مواجه شده باشید که تفاوت قیمت فاحشی با تلفن‌های موجود در بازار دارند و به اصل بودن آن شک دارید. شاید یکی از اصلی‌ترین روش‌ها برای تشخیص فرق گوشی اصل و فیک همین تفاوت قیمت زیاد با قیمت‌های رایج در بازار است. قیمت تلفن‌ها اکثرا با نرخ دلار تعیین می‌شود و تفاوت قیمت زیاد نشانه تقلبی بودن آن است که البته تنها به این مورد نمی‌توان اکتفا کرد.

تفاوت قیمت می‌تواند به دلیل دزدی بودن گوشی هم باشد که این موضوع باید حتما در نظر گرفته شود. شما باید پیش از خرید گوشی، حتما قیمت آن را در چند سایت معتبر چک کنید و نسبت به گستره قیمتی آن اطلاعات کاملی داشته باشید. بنابراین اگر متوجه تفاوت قیمت زیاد برای یک گوشی شدید، نباید به سمت آن بروید.

2. گوشی خود را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید

گوشی همراه را باید از فروشگاه های معتبر خریداری کرد.

در درجه اول توجه داشته باشید که باید تلفن همراه خود را از مراکز مجاز خریداری کنید تا در صورت بروز تخلف با در دست داشتن فاکتور خرید بتوانید از طریق مراجع ذی ‌صلاح حقوق خود را پیگیری کنید. فروشگاه‌های معتبر و شناخته شده‌ای مثل دیجیکالا برای خرید گوشی اصل گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود. در صورت خرید حضوری ترجیحا به فروشگاه‌های نمایندگی برند بروید تا از صحت کالای خود اطمینان داشته باشید. معمولا در فروشگاه‌های نمایندگی، نسخه‌ای آزمایشی از گوشی در دسترس است که می‌توانید ویژگی‌های گوشی موردنظر خود را به خوبی ارزیابی نمایید.

3. بسته‌بندی محصول را چک کنید

بسته بندی گوشی اصل مهم است.

یکی از بهترین راه‌ها برای تشخیص فرق گوشی اصلی و تقلبی بررسی بسته‌بندی محصول است. اگر تلفن مورد نظر جعبه ای مخدوش یا باز دارد از پذیرفتن آن بپرهیزید و حتما در حضور فروشنده گوشی را باز و امتحان کنید. فروشنده باید آک یا قسمت مهر و موم شده محصول را در جلوی چشم شما باز کند و تمام اقلام داخل جعبه اعم از گوشی، دفترچه راهنما، قاب، کابل شارژر، سوزن سیم کارت، آداپتور و هندزفری (در صورت وجود) را خارج کند.

در صورت وجود هرگونه مشکل ظاهری در این اقلام، بسته و جعبه محصول حتما باید به فروشنده اطلاع دهید و کالای خود را تعویض کنید. اگر هم گوشی خود را به شکل آنلاین خریداری کردید، بعد از مشاهده مشکل مراتب را به پشتیبانی وب سایت جهت مرجوعی کالا اطلاع دهید.

4. به لیبل گوشی دقت کنید

لیبل گوشی بسیار مهم است.

لیبل گوشی از دیگر ویژگی‌هایی است که برای تشخیص گوشی‌های اصل و تقلبی به کار می‌رود. لیبل باید کاملا صاف و در جای خود قرار گرفته باشد و نوشته های روی آن (CE) و تصویر سطل زباله با بخش شطرنجی با کیفیت و بدون خردگی باشد. در صورتی که لیبل در حالت طبیعی روی گوشی دیده نشود، یعنی اینکه قبلا از جای خود خارج شده و یا طراحی غیراستاندارد دارد. معمولاً خریداران توجه زیادی به لیبل گوشی ندارند در حالی که این موضوع می‌تواند یک راه عالی برای تشخیص فرق گوشی اصلی و تقلبی باشد.

5. دستگاه را از نظر ظاهری مقایسه کنید

گوشی‌های تقلبی شباهت زیادی نسبت به گوشی‌های اصلی دارند. البته تشخیص تفاوت‌های ظاهری دستگاه‌های کپی و غیر اصل بسیار مشکل است. یکی از راه‌های آسان همراه داشتن نمونه اصل گوشی است. با این کار می‌توانید با مقایسه ظاهری در کنار گوشی اصل به تفاوت‌های آن دو پی ببرید. سعی کنید تصویر نمونه اصلی گوشی را در اینترنت پیدا نمایید و سپس آن را با کالایی که در فروشگاه خریداری کرده‌اید مقایسه کنید. تک تک جزییات باید کاملاً یکسان باشد و در صورت وجود هرگونه مغایرت، باید حتما به فروشنده اطلاع دهید و یا حتی از خرید خود منصرف شوید.

ظاهر گوشی اصل و فیک متفاوت است.

6. اصالت گوشی را با کد IMEI در یک سایت معتبر بررسی کنید

کد IMEI یک کد 15 رقمی است که هویت بین‌المللی گوشی همراه محسوب می‌شود و اصالت گوشی را تضمین می‌نماید. اعتبارسنجی کد IMEI به شناسایی گوشی‌های تقلبی کمک می‌کند و موجب می‌شود تا کاربران نسبت به صحت کالای خود مطمئن شوند. این اعتبارسنجی در جلوگیری از مشکلات اتصال و سازگاری دستگاه و شبکه با اپراتورهای خاص موثر است.

تولیدکنندگان و شرکت‌های واردکننده تلفن همراه از کد IMEI برای شناسایی دستگاه‌ها جهت ارائه خدمات گارانتی استفاده می‌کنند. کد IMEI برای ردیابی گوشی‌های دزدیده شده و مسدود کردن آن‌ها نیز کاربرد دارد و خریداران گوشی‌های دست دوم نیز می‌توانند با بهره‌گیری از آن نسبت به سالم بودن و دزدی نبودن کالای خود اطمینان حاصل نمایند.

کد IMEI بسیار مهم است.

به منظور از اطمینان اصالت یک دستگاه می‌توان کد IMEI را در وب‌سایت‌های معتبر مثل IMEI.info، IMEICheck.com و IMEI.org بررسی نمایید. وب‌سایت اطلاعاتی درباره دستگاه شما از جمله اصالت، مدل، وضعیت گارانتی و اینکه آیا در لیست سیاه قرار گرفته یا به عنوان دزدیده شده گزارش شده است، ارائه می دهد. بر اساس اطلاعات به دست آمده، می‌توانید هنگام خرید یا فروش دستگاه تصمیم‌گیری داشته باشید و از اصل بودن و عاری بودن آن اطمینان حاصل کنید.

7. از نرم‌افزار AnTuTu Officer استفاده کنید

AnTuTu Officer یک اپلیکیشن عالی برای تایید اصالت گوشی و تشخیص فرق گوشی اصلی و تقلبی محسوب می‌شود. به منظور استفاده از این نرم افزار باید مراحل زیر را طی نمایید.

  • دانلود نرم‌افزار AnTuTu Officer از فروشگاه گوگلی پلی
  • نصب برنامه بر روی گوشی
  • اجرای برنامه

دانلود AnTuTu Officer

برنامه AnTuTu دستگاه شما را تجزیه و تحلیل می‌کند و اطلاعاتی در مورد صحت آن ارائه می دهد. نتایج حاصل نشان دهنده اصل یا تقلبی بودن گوشی همراه خواهد بود.

نرم افزار AnTuTu Officer برای شناسایی اصالت گوشی استفاده می شود.

8. گوشی را از نظر سخت افزاری بررسی کنید

شناسایی یک گوشی بر اساس سخت افزار آن شامل بررسی جزئیات خاص منحصر به فرد برای هر دستگاه است. بدین منظور می‌توان از برنامه‌هایی مانند DeviceAtlas برای به دست آوردن اطلاعات کافی در مورد ویژگی‌های سخت‌افزار داخلی دستگاه استفاده نمود. دانستن این اطلاعات می‌تواند به تشخیص فرق گوشی اصل و تقلبی کمک کند. سایر نرم‌افزارهای مهم جهت به دست آوردن اطلاعات سخت‌افزاری گوشی‌های اندروید عبارتند از:

  • نرم افزار CPU-Z (اطلاعاتی نظیر تعداد هسته CPU و میزان حافطه RAM)
  • نرم افزار Device info HW (اطلاعاتی مانند نو CPU، میزان RAM و GPU، قابلیت بررسی صفحه نمایش
  • نرم افزار Castro Premium (اطلاعاتی مانند سنسورهای گوشی، CPU، شبکه و غیره)

9. به گارانتی و ضمانت دستگاه توجه کنید

در زمان خرید کالاهایی مثل گوشی هوشمند، لپ‌تاپ، ساعت هوشمند و دیگر گجت‌ها، توجه به گارانتی از اهمیت بالایی برخوردار است. کالاهای با گارانتی شاید قیمت بالاتری داشته باشند، اما ریسک خرید آن‌ها بسیار کم است. از طرفی گارانتی به نوعی اصل بودن کالا را هم تضمین می‌کند. در صورت خرابی نیز می‌توان از خدمات شرکت ارائه دهنده گارانتی استفاده نمود.

با استفاده از مواردی که در بالا ذکر شد می توانید از خرید گوشی اورجینال مطمئن شوید و فرق گوشی اصلی و تقلبی را تشخیص دهید. با به کار بردن این موارد دیگر نگران از دست رفتن پول خود نخواهید بود.

10. از کد مخفی برای گوشی‌های سامسونگ استفاده کنید

گوشی سامسونگ دارای کد مخفی است.

برای بررسی اصالت گوشی سامسونگ می‌توانید از کد مخفی استفاده کنید. بدین منطور باید مراحل ذیل را طی نمایید:

  • شماره‌گیری کد #06#*
  • مشاهده شماره IMEI نمایش داده شده
  • مطابقت شماره IMEI به دست آمده از کد مخفی با شماره IMEI موجود بر روی جعبه گوشی

در صورتی که هر دو کد با یکدیگر مطابقت داشته باشند، یعنی گوشی اصل است و قابلیت اطمینان بالایی دارد. استفاده از کد IMEI برای ردیابی گوشی‌های سامسونگ و سایر گوشی‌ها بسیار کارآمد است.

سوالات متداول

گوشی فیک چیست؟

متاسفانه کشوری مثل چین در ساخت و تولید گوشی‌های فیک یا کپی مشهور است. به دستگاه‌هایی که از نظر ظاهری و کیفیت ساخت با دستگاه اصلی متفاوت است و کارایی آن را ندارد، فیک می‌گویند.

گوشی‌های فیک چه معایبی دارند؟

گوشی‌های فیک یا تقلبی دارای مشکلات و ایرادات پرشماری هستند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: کیفیت بسیار پایین مواد استفاده شده برای ساخت گوشی، خطرات امنیتی، عدم وجود خدمات پس از فروش به دلیل نداشتن گارانتی، داشتن باتری‌ها و شارژهای تقلبی، آسیب به محیط زیست و سلامتی به دلیل داشتن اجزای بی‌کیفیت.

نحوه تشخیص فرق گوشی اصلی و تقلبی با استفاده از کد IMEI چگونه است؟

کد IMEI به نوعی شناسنامه هر گوشی محسوب می‌شود که بر روی جعبه گوشی درج می‌گردد. این کد را می‌توان در سایت‌هایی نظیر IMEI.org وارد کرد و از اصالت گوشی اطمینان حاصل نمود. روش دیگر شماره‌گیری کد #06#* است.

4 | (2)
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
//