فناوری سیستم هوشمند آبی مجهز به حسگرهایی است که حرکات بدن شناگر را توسط وایفای به مربی اطلاع میدهد و بهاین ترتیب مربی بهتر متوجه اشکالات شنای ورزشکاران شده و خطای انسانی را در داوری مسابقات شنا به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. این فناوری به عنوان جدیدترین فناوری در ورزش شنا شناخته شده است.
فناوری سیستم هوشمند آبی در ورزش شنا
مربیان شنا برای آموزش و ارزیابی شناگران در گذشته تنها از چشم استفاده میکردند که گاهی بر اثر دید اشتباه ممکن بود جلسات آموزش بیشتر شود و آموزش به کندی پیش برود. اما باز هم تکنولوژی به داد مربیان رسید. در چند سال گذشته محققان با تحقیقات فراوان تکنولوژی جدید و هوشمندی در ورزش شنا به نام سیستم هوشمند آبی یا مسیربند بی سیم پدید آوردند.
سیستم هوشمند آبی یا همان مسیر بند بیسیم (wifi) اطلاعات مربوط به شناگر را از طریق وایفای از داخل آب به مربی ارسال میکند و به این ترتیب کار مربیان را راحت تر و البته دقیقتر کرده است. این فناوری اطلاعات مهم مربوط به شناگران را به مربیان میدهد که میتوانند از این اطلاعات برای بهتر کردن سطح کارایی شناگران استفاده کنند. با این تکنولوژی جلسات شناگران پیشرفتهتر شده است.
این فناوری که جدیدترین فناوری در ورزش شناست؛ در دانشگاه «لوگ برو» و با کمک دانشجویان و اساتید دانشگاههای “امپریال کالج” و “کویین مری” لندن ابداع شده است.
به گفته پروفسور پاول کانوی، انتقال سیگنال در آب دشوارتر از هواست بهخصوص در استخرهای شنا، زیرا در این استخرها آب متلاطم است؛ اما این تکنولوژی بیسیم این مشکل را نیز مرتفع ساخته.
نحوه کار مسیربند هوشمند
در این سیستم آبی یک جعبه کوچک محتوی چند حسگر و شتاب سنج به همراه یک الایدی ضد آب وجود دارد که در پشت شناگران نصب می شود و حرکات بدنی آنها را نشان می دهد.
حسگرهای فشار و مبدل های قدرتی نصب شده در ابتدا و انتهای خطوط استخر نیز به تشخیص حرکات بدنی شناگر کمک می کنند.
به کمک این سیستم با هر حرکتی که شناگر انجام می دهد اطلاعات در همان لحظه به لپتاپ مربی ارسال شده و تجزیهوتحلیل صورت میگیرد. همچنین اطلاعاتی مانند مدت زمان شیرجه شناگران زمانی که بیرون آب هستند، زاویه بدن شناگران در زمان ورود به آب، زمان دور زدن آنها بعد از تماس با دیواره استخر و قدرت پیشروی ایشان توسط دوربینها گرفته میشود.
همه این اطلاعات توسط این سیستمهای هوشمند جمع آوری میشود به دست مربیان رسیده و آموزش را برای مربیان و داوری را برای داوران مسابقات راحتتر و دقیقتر میکند.
مدیر مؤسسه تکنولوژی پروفسور مایکل لین میگوید: «استفاده از این سیستمهای هوشمند کمک میکند تا ضریب اشتیاهات و خطاها در حین آموزش بسیار کاهش یابد؛ چراکه این اشتباهات در آموزش و نحوه یادگیری صحیح تاثیر بسیاری دارد. هدف ما از ساخت این تکنولوژی، فراهم آوردن امکاناتی برای شناگران است تا بتوانند از تمام تکنیکهای درست و پتانسیل خود در میادین ورزشی از جمله المپیک به درستی استفاده کنند.»
فناوری فوق حاصل پنج سال کار و تحقیق محققان در زمینه وزرش است و برای اولین بار است که با چنین وسعتی مورد استفاده قرار گرفته. این محصول رضایت تمام مربیان و شناگران را به خود جلب کرده و مورد تائید سازمان ورزش قرار گرفته است.