مصرف آب برای دانلود یک گیگابایت داده از اینترنت چقدر است؟

محققان کالج امپریال لندن اعلام کردند که ۲۰۰ لیتر آب برای دانلود یک گیگابایت اطلاعات مصرف می‌شود. اهمیت این مسئله زمانی مشخص می‌شود که تنها در سال ۲۰۱۵ میزان دانلود از اینترنت به طور میانگین در ​​اروپای غربی ۹.۹ گیگابایت و آمریکا به ۳.۷ گیگابایت در هر ماه بود. در نتیجه دانلود داده و استفاده از اینترنت منجر به حجم بالایی از مصرف آب می‌شود.

زمانی که به شبکه‌های اجتماعی سر می‌زنید، ایمیلی ارسال می‌کنید، یا ویدئویی را تماشا می‌کنید، در حال دریافت و مبادله داده‌ها هستید. این تبادل اطلاعات در یک مرکز داده در نقطه‌ای از جهان که پر از کامپیوترهای سرور است و گرمای زیادی تولید می‌کند، صورت می‌گیرد.

مصرف آب سیستم‌ها و تجهیزات اینترنتی چگونه است؟

محققان کالج امپریال محاسبه کرده‌اند که برای خنک نگه داشتن این مراکز داده، مقدار زیادی برق استفاده می‌شود.

کاوه مدنی عضو مرکز سیاست‌های محیط زیست در کالج امپریال می‌گوید: از زمان انتشار این تحقیق، همه چیز در حال بهبود است. او می‌گوید: فیسبوک، اپل، مایکروسافت و گوگل در این‌باره اقدامات قابل‌ملاحظه‌ای انجام داده و برای صرفه جویی در مصرف آب ناشی از استفاده اینترنت سرمایه‌گذاری کرده‌اند. چراکه به مسائل مربوط به محیط زیست و کم‌آبی اهمیت می‌دهند. هرچند اگر هم نسبت به اثرات زیست محیطی فعالیت‌های خود بی‌اهمیت باشند، ممکن است به شهرت خود آسیب برسانند.

افزایش خدمات و سرویس نیاز به مصرف انرژی بیشتری دارد. این افزایش مصرف انرژی باعث تاثیر بیشتر روی محیط زیست و مصرف بیشتر آب  می شود. از این رو نیاز جدی به بهبود تکنولوژی در این بخش احساس می‌شود.

تأثیر استفاده از اینترنت در مصرف آب

روش هایی برای صرفه جویی در آبِ ناشی از استفاده اینترنت

مراکز داده‌های سبز (دوستداران محیط زیست) مورد توجه بسیاری از شرکت‌های فناوری پیشرو در جهان قرار گرفته است. با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و یا انتخاب مواردی که به طور طبیعی محیط را خنک می‌کنند، می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای از گرم شدن زمین و مصرف انرژی و آب جلوگیری کند.

۱- قرار دادن دیتاسنتر در قطب شمال

در سال ۲۰۱۳ فیسبوک مرکز اطلاعات Lulea را در نزدیکی قطب شمال در سوئد ایجاد کرد. به دلیل سرمای طبیعی این مکان مانند یک کولر طبیعی عمل می‌کند. این مرکز اکنون ۱۵۰ کارمند دارد. هم‌چنین در محوطه دانشگاه کلونی در ایرلند، یک محوطه مرکز داده به اندازه ۵۷۰۰۰ متر مکعب احداث کرده است که گفته می‌شود ۱۰۰٪ از نیروی باد تغذیه می‌کند.

۲- قرار دادن دیتاسنتر در زیر آب

در فوریه سال ۲۰۱۶، مایکروسافت نمونه اولیه مرکز داده‌های (دیتاسنتر) زیر آب را آزمایش کرد. با این ایده به جای استفاده از دستگاه‌های تهویه هوا و خنک‌کننده‌ها که منجر به مصرف آب می‌شود، مرکز داده را در جای خنک و زیر آب نگه‌داری می‌کنند.

۳- بازطراحی دیتاسنتر

اپل نیز به اقدامات زیست محیطی پیوسته است و گفته که تمام مراکز داده‌های آن در حال حاضر مجددا طراحی شده‌اند.

۴- عدم تولید زباله

علاوه بر اینها، گوگل اعلام کرد که شش مرکز داده خود هیچ‌گونه زباله مضری ایجاد نمی‌کنند.

۵- استفاده از انرژی های تجدیدپذیر

شرکت‌های بزرگ در حال بهره‌برداری از منابع تجدیدپذیر هستند. آمازون تعهد بلند مدتی را برای اجرای زیرساخت‌های خود امضا کرده است. این شرکت متعهد شده که ۱۰۰٪ از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کند. انتظار می‌رود استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تا پایان سال ۲۰۱۶ به ۴۰ درصد برسد.

نیروگاه بادی

هم‌چنین آمازون دارای سه نیروگاه بادی و یک مزرعه خورشیدی در ایالات متحده امریکا است که ادعا می‌کند قادر است برق ۱۵۰،۰۰۰ خانه را تولید کند.

منبع: bbc

امتیازی به این نوشته بدهید
ممکن است شما دوست داشته باشید
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x