دنیای تکنولوژی و فناوری دارای سرعت رو به رشدی است. هر روز شاهد تغییر و دگرگونی در صنایع مختلف هستیم. صنعت ساخت گوشی موبایل نیز یکی از این حیطهها است که در سال های اخیر دچار تغییرات فراوانی گردیده است. بسیاری از شرکتهای ساخت گوشی های هوشمند از سال ها قبل در این زمینه فعالیت داشته اند. اما این شرکت ها تلاش می کنند تا با افزودن فناوری های جدیدتر محصولات خود را مشتری محور نمایند. وجود فناوریهای نوآورانه در تلفنهای هوشمند کاربران را هر چه بیشتر مشتاق می کند تا محصولاتی بخرند که بروزتر و جدیدتر باشند.
در همین راستا بیشتر شرکت های معروف همانند اپل و سامسونگ و حتی شرکت های چینی در تلاش اند که با تعبیه تکنولوژی های جدید در گوشی های موبایل بر مزیت رقابتی خود متمرکز شوند. همین مزیت رقابتی باعث فروش و سودآوری بیشتری برای این شرکت ها گردیده است. در این مقاله سعی بر آن است که چند فناوری جدید در گوشی موبایل به صورت خلاصه ارائه گردد. با مطالب جذاب و خواندنی ایدهآل تک همراه باشید تا همیشه از اخبار نوین تکنولوژی مطلع باشید.
-
فهرست مطالب
اسکنر اثر انگشت
یکی از جذابیت های دنیای نوآورنه های موبایل وجود اسکنر اثر انگشت (Fingerprint scanner) در تلفن های هوشمند می باشد. این تکنولوژی برای اولین بار توسط شرکت اپل برای افزایش ایمنی گوشی های آیفون طراحی گردید. بعد از کمپانی اپل سایر شرکت همچون سامسونگ، هواوی و اچ تی سی نیز آن را به شیوه خود طراحی کردند. در ابتدا شرکت اپل این اسکنر را در کلید هوم گوشی های آیفون قرار داده بود. هم اکنون در تعداد معدودی از گوشی این اسکنر پایین صفحه نمایشگر قرار دارد که سایر شرکت ها نیز سعی دارند این تکنولوژی را به صورتی گسترده از پشت گوشی های خود به پایین صفحه نمایشگر منتقل سازند.
-
دوربین اصلی چندگانه
دوربین گوشی همیشه یکی از بخش هایی است که دچار تغییر می شود. امروزه نیاز به عکاسی و فیلمبرداری های حرفه ای با همین دوربین ها صورت می گیرد. همچنین با استفاده از این تکنولوژی بر روی عکس ها فوکوس صورت می گیرد تا تصویر دارای عمق و جزوئیات بیشتری باشد. در این راستا شرکت های سازنده گوشی های موبایل سعی می کنند فناوری های جدیدی در محصولات خود به کار بگیرند. دوربین های دوگانه و چندگانه نیز یکی از چند فناوری جدید در گوشی موبایل است که بر جذابیت این دستگاههای هوشمند افزوده است. البته کاربران انتظار فراتری از عکس و فیلم حرفه ای از این دوربینهای چندگانه دارند. کمپانی های سازنده موبایل در جهت برآورده کردن این نیاز کاربران بر آن هستند تا از این نوآوری در حیطه تصویربرداری سه بعدی نیز بهره ببرند.
-
صفحه نمایشگر تاشو
گوشیهای دارای نمایشگر تاشو نیز از جذابیت بالایی برخوردار هستند. نمایشگر تاشو از طریق تغییراتی اندک در ابعاد گوشی و با کاهش دادن حاشیه صفحه نمایش به وجود آمد. این فناوری اولین بار توسط شرکت سامسونگ در سال ۲۰۱۱ استفاده شد. اما سایر شرکت ها نیز در صدد هستند تا این تکنولوژی را به کار ببرند.
-
فناوری شارژ سریع
این تکنولوژی نیز یکی از چند فناوری جدید در گوشی موبایل به شمار می رود که کاربران را نیز هیجانزده کرده است. این فناوری اولین بار از سوی شرکت سامسونگ در گوشی های پرچمدار استفاده شد. تکنولوژی شارژ سریع (Quick Charge) بخش زیادی از شارژ گوشی های هوشمند را در همان چند دقیقه اول انجام می دهد. فناوری یاد شده نگرانی کاربران را از جهت تامین شارژ گوشی بر طرف ساخته است. حتی اگر گوشی های شما دارای ابر باتری های غول پیکر نیز باشند این نوآوری پاسخگوی گوشی همراه شما خواهد بود.
-
تکنولوژی فورس تاچ
فناوری فورس تاچ یکی از تکنولوژی های نوین در دنیای موبایل می باشد. به کمک این فناوری گوشی موبایل قادر خواهد بود نوع ضربه وارد شده به گوشی و فشار ناشی از آن را به آسانس تشخیص دهد. مثلا اگر ضربه آرام و کوچک باشد نوع دستوری که صادر می کند در مقایسه با زمانی که ضربه محکم و بزرگ باشد متفاوت خواهد بود. در صورت توسعه این نوآوری می توان آن را یکی از جذابترین تکنولوژی های دنیای موبایل به حساب آورد.
-
شارژ بی سیم
از آنجا که شارژ و باتری گوشی از موضوعات اساسی در زمینه موبایل می باشند تکنولوژی شارژ بیسیم نیز به عنوان یکی از چند فناوری جدید در گوشی موبایل دارای اهمیت فراوانی است. گوشی های موبایل سامسونگ جزء اولین گوشی هایی بودند که از این تکنولوژی بهره برده اند. با استفاده از فناوری شارژ بی سیم Qi Wirelees Charging می توان با کمک یک پایه شارژ گوشی را از طریق امواج باتری تامین نمود. پایه ها و یا پدهای این سیستم شارژ دارای طراحیهای منحصر به فردی هستند و به صورت جداگانه در بازار به فروش می رسند. البته جای توسعه و ارتقا در این تکنولوژی وجود دارد و می تواند به صورت جدیدتری نیز جوابگوی نیاز کاربران باشد.
-
تراشههای گوشی و قدرت آنها
تراشههای گوشی های هوشمند دارای قدرت پردازشگری بسیار بالایی هستند. به این صورت که چیپست اسنپدراگون ۸۴۵، دارای پردازنده ۸ هستهای می باشد که قادر است سنگینترین پردازشها را نیز پشتیبانی کند. اما الین روزها تراشه هایی به وجود آمده اند که در آن ها از تکنولوژی ساخت هفت نانومتری بهره برده اند که در مقایسه با اسنپدراگون حرفی برای گفتن ندارد.
شرکت هواوی نیز از تراشه مخصوص خود به نام کایرین ۹۸۰ به فناوری ساخت هفت نانومتری استفاده کرده است. در داخل این چیپست ۶.۹ میلیارد ترانزیستور وجود دارد که عظمت آن را به رخ همگان می کشد. شرکت اپل نیز از همین تکنولوژی در ساخت تراشه A12 بهره برده است.
سخن آخر
در این مقاله تلاش کردیم چندتا ازاصلی ترین تکنولوژی های روز به کار رفته در گوشی های هوشمند را برایتان بیان کنیم. به احتمال قریب به یقین نوشته های دیگری را نیز با این مضامین مطالعه کرده باشید و از وسعت این فناوریها آگاهی یافته باشید. در حقیقت دنیای تکنولوژی با سرعتی بسیار بالا در حال تحول است و این تکنولوژی ها هم به مرور دستخوش تغییر می گردند. در دنیای فناوری های موبایل ممکن است به مواردی دیگر از این دست برخورد کنید ولی ما سعی کردیم که مهمترین آن ها را ارائه دهیم.