وان پلاس با معرفی و انتشار مدل جدید گوشی خود، OnePlus 8، در روزهای بیماری همه گیر کرونا در سراسر جهان بخت خود را میآزماید. این گوشی با قیمت ۶۹۰ یورو به بازار عرضه میشود. این گوشی نسبت به مدل قبلی خود OnePlus 7T و حتی از ۷ و ۷T Pro نیز گرانتر است. علاوه بر فناوری اینترنت پرسرعت ۵G، باید چیز دیگری باشد که قیمت گوشی را بالا ببرد. به نظر میرسد در بخش دوربین لنزهای تلهفوتوی دوربین ماکرو ۲MP عوض شدهاند و عملکرد گوشی کاهش یافته است. طراحی زیبا و چشم نواز، در ادامه به معرفی مشخصات گوشی وان پلاس ۸ میپردازیم و مزایا و معایب آن را بررسی میکنیم.
در این بخش نیز به صورتی جداگانه به بررسی هر کدام از مشخصات فنی گوشی OnePlus 8 خواهیم پرداخت.
طراحی گوشی وان پلاس ۸
گوشیهای OnePlus ممکن است در گذشته ویژگیهای اندکی داشتند. اما هرگز کیفیت ساخت آنها پایین نبوده است. OnePlus 8 با بدنهای زیبا و باکیفیت ساخته شده است که از شیشه برای قاب جلو و عقب و آلومینیوم برای فریم دستگاه استفاده میکند. ابعاد گوشی ۱۶۰.۲ در ۷۲.۹ در ۸ میلیمتر با وزن ۱۳۰ گرم است. OnePlus 8 نسبت به نسخه قبلی خود بسیار کوچکتر، کمی بلندتر اما باریک تر است و کاربر در دست احساس بهتر و راحتتری دارد. البته دسترسی به قسمت بالای نمایشگر سختتر است. زیرا تلفن بلندتر شده و کاربرانی که دستهای کوچکتری دارند زیاد برای استفاده از دکمههای بالایی دستگاه راحت نیستند.
از نظر طراحی، این گوشی نسبت به گوشی OnePlus 7 Pro و ۷T Pro 7 تغییری نکرده است. دوربین پشتی در قاب بیضی شکل در حالت عمودی قرار دارد. فلش LED خارج این قاب و زیر آن تعبیه شده است. صفحه نمایش خمیده طراحی شده و دوربین سلفی بدون هیچگونه ناچی در گوشه سمت چپ بالای نمایشگر قرار گرفته است.
حاشیههای اطراف نمایشگر بسیار کم است و مانند پرچمداران حس خوبی به کاربر منتقل میکند. لبههای نمایشگر کمی خمیده است. ویژگی خوبی که در نسخه ۸ OnePlus به چشم میخورد اضافه شدن گواهینامه IP68 در برابر آب و گرد و غبار است. ویژگی که طرفداران این شرکت سالها ست خواستار آن بودند. اگرچه در مشخصات آن درباره محافظ گوریلاگلس برای قاب جلوی و پشتی هیچ اشارهای نشده است.
بیرونزدگی قاب دوربین کمی زیاد است و گوشی روی سطح صاف لقزدگی دارد. سمت راست دستگاه دکمههای تنظیم صدا و پاور قرار دارند که همرنگ گوشی هستند و از ظرافت خاصی برخوردارند. این زیبایی ظاهری گوشی را دوچندان کرده است.
در پایین دستگاه درگاه ارتباطی USB-C 3.1، اسپیکر و درگاه سیمکارت قرار دارد.
یکی دیگر از تغییرات قابل توجه گوشی وان پلاس ۸ جنس شیشهای دستگاه است. بدنه دستگاه بسیار لغزنده و لیز است و اداره آن در دست سخت میشود. حتما از محافظ و قاب قبل از گرفتن در دست استفاده کنید. رنگ سبز بسیار زیبا و چشم نواز بدنه دستگاه مخاطبین خاص خود را دارد. به نظر میرسد جای اثر انگشت و لکه روی آن قابل تشخیص نیست. لوگوی وان پلاس پشت قاب درست زیر فلش دوربین حک شده است. گوشی در رنگهای مشکی، سبز یخی، نقرهای و صورتی ستارهای به بازار عرضه شده است.
صفحه نمایش گوشی وان پلاس ۸
صفحه نمایش گوشی وان پلاس ۸ فاقد برخی از ویژگیهای نسخه Pro است. اما این چیزی از ارزش نمایشگر آن کم نمیکند. در واقع این صفحه نمایش میتواند یکی از بهترین صفحه نمایشهایی باشد که در این کلاس دیدهایم. این صفحه نمایش ۶.۵۵ اینچی از نوع اولد با ۱۶ میلیون رنگ است.
از وضوح تصویر ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل برخوردار است و نسبت ابعاد تصویر آن ۲۰:۹ است. OnePlus این نمایشگر را Fluid AMOLED مینامد. زیرا دارای منحنیهایی در طرفین است و از نرخ بهروزسازی ۹۰ هرتز پشتیبانی میکند.
از تفارتهای این نمایشگر نسبت به ۸ Pro میتوان از نرم بهروزرسانی۹۰ هرتز به جای ۱۲۰ هرتز نام برد. همچنین ویژگی MEMC (برآورد حرکت، جبران حرکت) را ندارد. به جای عمق رنگی ۱۰ بیتی، از ۸ بیت عمق رنگ پشتیبانی میکند و گفته میشود که صفحه نمایش ۸ Pro بسیار روشنتر است.
بررسی دوربین گوشی وان پلاس ۸
OnePlus 8 از سه دوربین اصلی در قاب پشتی و یک دوربین سلفی در جلو بهرهمند است. دوربین سهگانه در قابی بیضی شکل با بیرونزدگی به صورت عمودی طراحی شدهاند. فلش LED زیر این قاب مشکی رنگ قرار دارد. دوربین سلفی بدون ناچ روی نمایشگر در گوشه بالا سمت چپ قاب جلویی دیده میشود.
دوربین اصلی با لنز وابد ۴۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 است. دوربین دوم اولتراواید ۱۶ مگاپیکسلی f/2.2 گشودگی دیافراگم دارد که قابلیت فوکوس اتوماتیک خود را از دست داده است. این امر خواستار اضافه شدن یک دوربین ماکرو ویژه اختصاصی – یک در حالت فوق العاده دیافراگم f / 2.2 در حالی که ماکرو f / 2.4 را ارائه می دهد. دوربین سوم ماکرو ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 فوکوس ثابت برای عکس های نزدیک است.
در نور روز، دوربین اصلی از جزئیات خوبی بهره مند است. اما از طرف دیگر وضوح تصاویر عملکرد خوبی ندارد. لنز اولتراواید تصاویر نرمتری نسبت به دوربین اصلی تولید میکند. اما شارپ کمی بیش از حد است و باعث میشود تصاویر به طور کلی بهتر به نظر برسند.
عکاسی در کم نور چشمگیر نیستند و هیچ پیشرفت اساسی نسبت به تلفنهای قبلی OnePlus وجود ندارد. ثبت جزئیات و وضوح تصاویر کم است. اما کنتراست، دامنه و پویایی رنگها بسیار زیبا به نظر میرسند.
دوربین سلفی سنسور ۱۶ مگاپیکسلی که دیافراگم f / 2.0 دارد. تصاویر تیز و رنگارنگ با جزئیات بالا است. دامنه پویا بدون توجه به اینکه از حالت عمودی استفاده می کنید یا خیر، کاملاً چشمگیر است. در حالت پرتره همانند دوربین اصلی تشخیص لبه سوژه از پس زمینه به طرز شگفتآوری دقیق است.
سخت افزار OnePlus 8
نیازی به گفتن نیست که برای مدتی که از دستگاه استفاده کردیم، با هیچ لگزدگی و کندی روبرو نشدیم. سیستم عامل به راحتی و بدون هیچ مشکلی اجرا میشود. نسخه ۸ گوشی از چیپست کوالکوم اسنپدراگون ۸۶۵ ساخته شده است. این پردازنده هشت هستهای شامل یک هسته اصلی Kryo 585 با سرعت ۲.۸۴ گیگاهرتز، سه هسته Kryo 585 با سرعت ۲.۴۲ گیگاهرتز و چهار هسته دیگر Kryo 585 با سرعت ۱.۸ گیگاهرتز است. پردازنده گرافیکی Adreno 650 است. در دو نسخه ۸ و ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی دارد. میزان حافظه داخلی کافی و راضیکننده است. بنابراین نیازی به حافظه خارجی نخواهد بود. زیرا ار درگاه حافظه خارجی پشتیبانی نمیکند.
علاوه بر این، این چیپست یک مودم Snapdragon X55 خارجی دارد که از اینترنت پرسرعت ۵G پشتیبانی میکند. از درگاه ارتباطی و حافظه خارجی بهرهمند است. گوشی دو سیمکارته هیبریدی (نانو-سیم) و همزمان یکی فعال (dual stand-by) است. درگاه ارتباطی از نوع Type-C است. جک ۳.۵ میلیمتری و رادیو افام ندارد. سنسورهای اثرانگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتابسنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت و قطبنما در ویژگیهای این گوشی قرار دارد.
نرم افزار OnePlus 8
وان پلاس از سیستمعامل اندروید ۱۰ با رابط کاربری مخصوص خود OxygenOS 10 برای این گوشی استفاده کرده است. به جز چند ویژگی جدید که در نسخه ۸ گوشی ارائه شده است، هیچ تغییری اساسی در رابط کاربری OxygenOS وجود ندارد. طبق معمول، OnePlus با از بین بردن برنامههایی در پس زمینه که مدتی است مورد استفاده قرار نگرفتهاند، موجب بهینهسازی باتری میشود. همچنین میتوانید برنامههایی را که همیشه از آن استفاده میکنید در لیست سفید قرار دهید.
پیمایش در برنامهها با دکمههای نرم افزار یا حرکت ناوبری جستری انجام میشود. در منوی باتری ویژگی شارژ بهینه را داراست. کاری که انجام میدهد با ذخیره عادات شارژ شما، عمر باتری را در طولانی مدت حفظ میکند. به عنوان مثال، اگر عادت دارید تلفن خود را در طول شب شارژ کنید، چیزی نزدیک به ۹۰ درصد شارژ میشود و تا چند دقیقه قبل از رسیدن به شارژ کامل را متوقف میشود. به این ترتیب باتری در کل شب ۱۰۰ درصد شارژ نمیشود و به باتری آسیب نمیرسد.
عملکرد باتری
گوشی وان پلاس ۸ از باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۴۳۰۰ میلیآمپر ساعت بهره میبرد. عمر باتری با وجود مودم خارجی Snapdragon X55 4G + 5G خوب است. نتایج تست روی صفحه نمایش نیز بسیار چشمگیر بود و بین حالتهای ۹۰Hz و ۶۰Hz تقریبا هیچ تفاوتی در مصرف باتری وجود ندارد. سرعت شارژ نیز تا حد زیادی بهبود یافته است. زیرا سریع تر از نسخههای ۷ Pro و ۷T Pro است. از شارژ سریع ۳۰ واتی پشتیبانی میکند. برای ۳۰ دقیقه اول، میتوانید انتظار داشته باشید که شارژ باتری به ۶۹ درصد برسد. البته اگر مدت طولانی تلفن را روی شارژر بگذارید، کمی گرم میشود.