چند روزی از رونمایی گوشی گوگل پیکسل ۵ میگذرد. شرکت گوگل در مراسم شبانه رونمایی، گوگل pixel 5 را به عنوان محصول شاخص شرکت در سال آینده معرفی کرد. اگرچه موبایل گوگل پیکسل ۵ گل سرسبد نیست، سختافزار قدرتمندتری دارد و قیمت آن فقط ۶۹۹ است. گوگل همچنین توجهات رسانهها را به سمت گوشی ۴۹۹ دلاری Pixel 4a 5G جلب کرد. این گوشی، از لحاظ سخت افزاری مشابه پیکسل ۵ است؛ جز اینکه، گوگل با حذف برخی از ویژگیهای لوکس پیکسل۵، گوشی Pixel 4a 5G را ۲۰۰ دلار ارزانتر ارائه میدهد.
در این مطلب از ایده آل تک، قصد داریم توصیفی ساده از مشخصات گوگل پیکسل ۵ ارائه دهیم؛ قیمت آن را بررسی و آن را با Pixel 4a 5G مقایسه کنیم.
فهرست مطالب
آشنایی اختصاری با گوگل Pixel 5
در جدول زیر می توانید به اختصار با گوگل پیکسل ۵ آشنا شوید.
مشخصات گوشی گوگل پیکسل ۵ |
|
قیمت دلاری | ۶۹۹ دلار |
سیستم عامل | اندروید ۱۱ |
نمایشگر | با فناوری دیود ساطع کننده نور آلی (OLED)
تعداد پیکسل در صفحه: ۱۳۴۰×۱۰۸۰ نرخ تارهسازی تصویر: ۹۰ هرتز |
پردازنده | اسنپ دراگون ۷۶۵G |
حافظه رم | ۸ گیگابایت |
حافظه ذخیره سازی | ۱۲۸ گیگابایت |
دوربین پشت | سیستم دوربین دو لنزی:
۱) ۱۲.۲ مگاپیکسل با لنز گسترده و دریچه دیافراگم (ƒ/۱.۷) ۲) دوربین ۱۶ مگاپیکسل با لنز فوق گسترده |
دوربین سلفی | ۸ مگاپیکسل با دریچه دیافراگم (ƒ/۲.۰) |
باتری | ۴۰۰۰ مگا آمپر ساعت |
مودم | فناوری نسل پنجم ۵G |
درجه حفاظت | ضد آب, ضد خاک |
مکانیزم قفل گشایی | حسگر اثرانگشت |
طراحی
اگر در یکی – دو سال گذشته، یک گوشی با مارک گوگل دیده باشید، انگار گوگل Pixel 5 را دیدهاید. همه این گوشیهای مدرن، در کلیات مشابه یکدیگرند و از لحاظ طراحی، بسیار ساده و مینیمالیستی هستند: همگی یک سوراخ کوچک به عنوان دوربین سلفی روی صفحه دارند. در طراحی همه این گوشیها، سعی شده که برای دستیابی به صفحه نمایشگر بزرگتر، حاشیهها تا حد امکان کم شود. در پشت این گوشیها، یک سنسور اثر انگشت Pixel Imprint و یک ماژول دوربین مربعی شکل با اپتیک دوگانه نیز تعبیه شده است. تقریباً همین و تمام.
با این وجود، در طراحی گوشی Pixel 5، جزئیاتی وجود دارد که نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد.
جنس بدنه
در حالی که جنس بدنه بسیاری از گوشیهای ارزان قیمت این شرکت، از پلی کربنات مات ساخته شده است، جنس بدنه گوگل Pixel 5 از آلومینیوم بازیافت شده است. امروزه به ندرت میتوان موبایلهای بدنه فلزی را پیدا کرد، زیرا فلز به طور معمول، مانع شارژ بیسیم میشود. این امر، سازندگان را مجبور میکند که به جای آن، از شیشه یا پلاستیک استفاده کنند. بنابراین این یک پیشرفت قابل توجه است که گوگل با وجود پوسته آلومینیومی، راهی برای شارژ بیسیم پیدا کرده است.
رنگبندی
گوشی پیکسل۵ در دو رنگ مشکی و سبز بسیار روشن طراحی شدهاست. شرکت گوگل، علاوه بر رنگ «تمام مشکی» که برای سلیقه غالب مناسب است، اینبار هم دست به انتخاب یک طیف بسیار روشن زده است.
طراحی این رنگ سبز بسیار روشن برای پیکسل ۵، ادامه سنت بازی با رنگهای بسیار روشن گوگل برای گوشیهای سری پیکسل است. همانند آبی بسیار روشن برای پیکسل۲، صورتی بسیار روشن برای پیکسل۳ و بنفش رو به سفید برای Pixel 3a.
بدنه هر دو مدل «تمام مشکی» و «سبز بسیار روشن»، درخششی اکلیلی دارد. این امر Pixel 5 را از سایر موبایلهای گوگل متمایز می کند.
در این سری، خبری از رنگهای بسیار پررنگ مانند پیکسل ۴ بسیار نارنجی! و پیکسل بسیار آبی نیست. زیرا گوگل این بار قصد دارد که دکمه خاموش/ روشن براق گوشی پیکسل ۵ و همچنین لوگوی “G” این شرکت، در زمینه گوشی به چشم بیایند.
طراحی بدنه گوگل Pixel 5 : درجه حفاظت در برابر آب و خاک
بدنه موبایل پیکسل ۵، درجه حفاظت بین المللی IP68 را داراست؛ در حالی که سری Pixel 4a چنین نیست. این یعنی به اندازه کافی مناسب برای مقاومت در برابر گرد و غبار، خاک، شن و ماسه است. همچنین در برابر غوطه وری تا حداکثر عمق ۱.۵ متر زیر آب تا ۳۰ دقیقه مقاوم است.
قاب محافظ گوشی که برای موبایل گوگل پیکسل ۵ طراحی شده، قرار است در ۵ رنگ سبز، آبی، طوسی و مشکی روانه بازار شود.
نمایشگر
اولین تغییری که در موبایل گوگل پیکسل ۵ به چشم میخورد، نبود کامل حاشیه فوقانی است.
حاشیه فوقانی در گوشی Pixel 4، محل نصب قفلگشای تشخیص چهره و فناوری رادار مینیاتوری تشخیص حرکت سولی (Soli) بود. گوشی Pixel 5 فاقد هر دو ویژگی است. این امر، با توجه به اینکه سیستم قفلگشای تشخیص چهره گوشی Pixel 4 خارق العاده و نسبت به همتای اپل خود؛ یعنی آیفون۱۱ بهتر بود، تا حدودی ناامیدکننده است. تنها نکتهای که میتواند حذف این دو ویژگی را توجیه کند، ارزان قیمت بودن پیکسل فایو است.
نمایشگر موبایل پیکسل ۵ فول اچ دی و ۶ اینچی، از نوع OLED لمسی خازنی، تغییر خاصی نسبت به Pixel 4 نکرده است. تنها تفاوت دلگرم کننده، نرخ تازهسازی تصویر ۹۰ هرتز است که یک امتیاز خوب محسوب میشود.
نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز میتواند صافی و قابلیت قابل توجهی را ایجاد کند؛ بدون اینکه همانند نمونه ۱۲۰ هرتزی، باتری را بیش از حد تخلیه کند.
دوربین
گوگل Pixel 5 علاوه بر دوربین سلفی با رزولیشن ۸ مگاپیکسل و لنز گسترده ۸۳ درجه، از یک سیستم دوربین دو لنزی نیز برخوردار است.
لنز اصلی ۱۲.۲ مگاپیکسلی، لنز پایه در تمام گوشیهای سری Pixel است. گوگل برای بهبود خروجی عکس و فیلم، به جای ارتقای سختافزاری این دوربین، بیشتر بر روی بهبود ویژگیهای نرمافزاری آن تأکید کردهاست. قدمت دریچه دیافراگم ƒ/۱.۷ این دوربین، به پیکسل۳ میرسد.
با این وجود، دوربین ثانویه، یک دوربین جدید ۱۶ مگاپیکسلی با لنز فوق گسترده است که جایگزین لنزهای تله فوتو در نسخه قبلی شده است.
تغییرات سختافزاری
سال گذشته، گوگل به دلیل ارائه لنز تله فوتو با قابلیت زوم اپتیکال ناچیز در Pixel4، مورد انتقاد قرار گرفت. اکنون در نسخه جدید، این ایراد، با جایگزینی آن با لنز فوق گسترده، برطرف شده است.
حذف تله فوتو، آسیبی به Pixel 5 نمیزند؛ زیرا این گوشی از فناوری “Super Res Zoom” بهره می برد. این فناوری برای بزرگنمایی دیجیتال، هوش مصنوعی را به کار میگیرد، پس در نبود زوم اپتیکال، هیچ جزئیاتی از دست نمیرود. زوم سوپر Res میتواند نتایج حیرتانگیزی ایجاد کند و عملاً فرقی با زوم اپتیکال ندارد.
نکته جالب اینکه دقیقاً همین ویژگی اتصال دو لنز به یکدیگر در ساختار دوربین، در گوشی Pixel 4a 5G نیز موجود است، در نتیجه، گوشی پیکسل ۵ از لحاظ دوربین، ویژگی منحصر بفردی نسبت به Pixel 4a 5G ندارد.
همچنین شرکت گوگل با عدم استفاده از چیپست بهبود دهنده سرعت عکاسی Pixel Neural Core تولیدی خود شرکت، در ساخت دوربین گوگل پیکسل۵، کوتاهی کردهاست.
به روز رسانی جدی
کیفیت فیلمبرداری دوربین سلفی پیکسل ۵، عالی و دو برابر استاندارد دوربینهای دیجیتال است. این دوربین با قابلیت فیلمبرداری با وضوح فور کی (۴K) و با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه، با کیفیت دوربین حرفهای کنون مدل EOS-1DX Mark III برابری میکند. دوربین پشت این گوشی، با رزولیشن ۱۰۸۰ و نرخ فیلمبرداری ۱۲۰ فریم در ثانیه، یک دوربین حرفهای به شمار میآید.
شرکت گوگل با افزودن دو حالت زیر به دوربین گوشی پیکسل ۵، به قول خود، دست به یک بروزرسانی «جدی» زده است:
- حالت HDR : مخفف High Dynamic Range به معنای محدوده دینامیکی بالاست که در دوربینهای عکاسی نسل جدید گوشیهای هوشمند، برای عکاسی در مناطق تاریک به کار میرود. حالت HDR با افزایش دامنه نوردهی، جزئیات بیشتری را در عکسها ثبت میکند.
- عکاسی رگباری برای گرفتن چندین عکس پیاپی.
سایر خصوصیات نرمافزاری
حالت Night Sight یا دید در شب: این حالت اولین بار، در سال ۲۰۱۹، در ساختار دوربین گوشی پیکسل ۳ به کار رفت. با فعال کردن آن میتوان در تاریکی، زمانی که دوربینهای عادی، عکسهای تار و پیکسلیت میگیرند، عکسهای هنری گرفت. این حالت در عکاسی از چهره، کاربرد زیادی دارد؛ با این همه، شرکت گوگل برای نخستین بار، حالت Portrait Light یا نور پرتره را نیز به ویژگیهای دوربین اضافه کرده است. این حالت به کاربر امکان می دهد حتی پس از گرفتن عکس، جای منبع نوری را که به چهره میتابد، تغییر دهد.
همچنین از طریق برنامه Google Photos، میتوان جلوههای بینظیر نور پرتره را به عکسهایی که سالها پیش گرفته شدهاند، اضافه کرد.
حالت لرزشگیر دوربین فیلمبرداری: این حالتها که شامل حالت قفل دوربین، حالت فعال و حالت سینمایی است، برای جلو گیری از لرزش دوربین هنگام فیلمبرداری و ایجاد جلوه سینمایی به کار میروند. افزودن این ویژگی برای کسانی که فیلمهای خود را با دستان لرزان خراب میکنند، یک خبر خوب است.
پردازنده
پردازنده هشت هستهای اسنپ دراگون ۷۶۵G کوالکام، در کنار ۸ گیگابایت RAM در موبایل گوگل پیکسل ۵، آن را تبدیل به یک گوشی پر سرعت کرده است. این همان پردازنده سیلیکونی است که در گوشیهای وان پلاس نورد ساخت هند و ال جی ولوت، به کار رفته است.
این پردازنده کاملاً قدرتمند است، اما نه به اندازه اسنپ دراگون ۸۶۵ که اکنون در گوشیهایی مانند سامسونگ مدل گلکسی S20 فایوجی به کار رفته است. گوگل حتی از سری پایینتر آن، یعنی اسنپدراگون ۸۵۵ که سابقاً در Pixel 4 و Pixel 4 XL به کار برده بود، استفاده نکرده است.
پردازنده اسنپدراگون ۷۶۵G در گوشی Pixel 4a 5G نیز به کار رفته است؛ یعنی اینکه ۲۰۰ دلار اضافی که خریداران Pixel 5 پرداخت میکنند، حداقل برای پردازنده بهتر نیست.
خصوصیات نرمافزاری
با تمام این تفاسیر درباره این قطعه سیلیکونی، پردازنده اسنپدراگون ۷۶۵G برای پشتیبانی از ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل مانند غربالگری تماس (Call Screen) و همچنین ویژگی جدید سرویس انتظار “Hold For Me” که فقط در پیکسل ۵ و پیکسل۴a فایو جی موجود است، کافی خواهد بود.
این ویژگی سرویس انتظار، بسیار جالب است: کاربر گوگل Pixel 5 هنگامی که با یک شماره پرکاربرد، مانند شماره پشتیبانی یک شرکت تماس میگیرد، به جای اینکه در حالت انتظار وقتش تلف شود، میتواند به «دستیار Google» خود اجازه دهد که به جای او منتظر بماند و هنگامی که نماینده پشتیبانی روی خط آمد، به کاربر اطلاع دهد.
مودم
شرکت کوالکام یک مودم ۵G در پردازنده اسنپدراگون ۷۶۵ تعبیه کرده و به همین دلیل, دو موبایل Pixel 4a 5G و Pixel 5، یکی از اولین موبایلهای فایو جی تولیدی شرکت گوگل هستند.
سرعت فایو جی، ۴۰ برابر سرعت فور جی خواهد بود. این یعنی سرعت بالاتر در لود شدن سایتها و شبکههای مجازی، عدم قطعی ارتباط و هنگی در چت تصویری و بازیهای آنلاین، همچنین سرعت بالاتر در آپلود، دانلود و مکانیابی جیپیاس. بهتر از همه، سرعت اتصال این موبایل فایو جی با سایر دستگاهها، از طریق هات اسپات، در نرمافزارهای انتقال فایل، مانند شریت است.
در ایران نیز، همگام با حرکت جهانی, خبر از بهرهبرداری اینترنت نسل پنجم میرسد. از این به بعد، کاربران ایرانی نیز میتوانند از سرعت بالای اینترنت این گوشیها، لذت ببرند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، روز چهارشنبه اول مرداد ۹۹، اولین شبکه نسل پنجم ارتباطی ایران توسط وزارت ارتباطات و بهصورت پایلوت در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات راهاندازی شد.
باتری
باتری گوگل pixel 5، یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۴.۰۸۰ میلی آمپرساعت است.
گوشیهای قبلی پیکسل، مطمئناً در بخش باتری، با مشکل مواجه شدهاند. شرکت گوگل برای حل این مشکل، در نسخه Pixel 5، منبع تغذیهای با حداقل ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت قرار داده و در کنار آن، پردازنده اسنپدراگون ۷۶۵G را که کارایی بیشتر و مصرف انرژی کمتر دارد، به کار برده است.
در مقایسه با ظرفیت باتری Pixel 4، این یک جهش بزرگ ۱۲۰۰ میلی آمپری است.
شارژ باتری
موبایل گوگل پیکسل ۵ از فناوری USB PD برای شارژ سیمی با ۱۸ وات بهره میبرد. فناوری تحویل نیرو با USB یا (USB Power Delivery)، فناوری شارژ سریع است. اگر دو گوشی دارای این فناوری باشند، با اتصال آنها به یکدیگر، یک دستگاه میتواند دستگاه دیگر را شارژ کند.
گوگل Pixel 5 همچنین فناوری شارژ بیسیم تا ۱۰ وات را دارد و از شارژ بیسیم معکوس نیز، پشتیبانی میکند. بنابراین اگر دستگاهی، مثلاً گوشیهای بیسیم بلوتوث گوگل را روی بدنه پشتی موبایل گوگل پیکسل ۵ قرار دهیم، آن را شارژ میکند.
مورد دیگر، حالت ذخیره باتری فوق العاده یا “Extreme Battery Saver” است که به گوشی گوگل پیکسل ۵ اضافه شده و می تواند با اعمال تنظیمات روی عملکرد برنامهها، عمر باتری را تا ۴۸ ساعت افزایش دهد.
حافظه
تنها تفاوت بنیادین که بین گوشی گوگل پیکسل ۵ و پیکسل ۴a 5G به چشم میخورد، در حافظه رم است: گوشی Pixel 5 دارای رم ۸ گیگابایتی است، در حالی که Pixel 4a 5G، یک رم ۶ گیگابایتی دارد. هرچند این امر به نفع مدل گرانقیمتتر تمام میشود؛ ولی ۲ گیگابایت رم بیشتر فقط سرعت را در باز کردن برنامهها، به مقدار نامحسوسی افزایش میدهد.
نکته عجیب این که برای دومین سال پیاپی، گوگل در حال ارتقای میزان حافظه رم است. بطوریکه این رم ۸ گیگابایتی برای تأمین سرعت یک حافظه ۲۵۰ گیابایتی هم کفایت میکند. این درحالیاست که شرکت دست به ارتقای فضای ذخیره سازی نمیزند و همچنان روی ۱۲۸ گیگابایت در جا میزند. البته تاکنون هیچ نسخهای با ظرفیت بالاتر از ۱۲۸ گیگابایت، در جهان ساخته نشده است. با اینحال، به علت اینکه این گوشی از رمهای microSD پشتیبانی نمیکند، ظرفیت حافظه آن قابل افزایش نیست.
حذف ورودی هندزفری
در این گوشی، جک یا ورودی ۳.۵ میلی متری هدفون حذف شده است. این مورد برای یک گوشی همه چیز تمام، اندکی عجیب به نظر میرسد.
با نگاهی به سایر مارکها، متوجه میشویم که شرکتهای اپل و سامسونگ از پیش قراولان حذف ورودی هدفون هستند. اکنون گوگل نیز به صف آنها پیوسته است.
اولین دلیلی که به ذهن خطور میکند، میلیاردها دلار درآمدی است که از فروش قطعاتی مانند هندزفری بلوتوث و کابل مبدل USB به هدفون، روانه جیب این شرکتها میشود. در واقع شرکت گوگل، با حذف ورودی هندزفری، این قطعهها را به کاربران تحمیل میکند. کاربرانی که در گذشته به خروجی صوتی، عادت کرده بودند، اکنون مجبورند یکی از این دو قطعهها را خریداری کنند.
از دیگر سو، با نگاهی خوشبینانه به موضوع، میتوان چنین نتیجه گیری کرد: حذف این ورودی گرد با قطر ۳.۵ میلیمتر، امکان طراحی و ساخت گوشیهای باریکتر و خوش دستتر را میدهد.
اشانتیون گوگل برای مشتریان
گوگل برای خرید گوشیهای Pixel 4a فایو جی یا Pixel 5، یک اشانتیون به ارزش ۸۹.۹۱ دلار در نظر گرفته است. این اشانتیون شامل موارد زیر است:
- گارانتی سه ساله گوگل برای پشتیبانی از نرمافزار Pixel 5؛
- اشتراک ۳ ماهه سرویس جدید بازی گوگل به نام استادیا، به ارزش ۲۹.۹۷ دلار؛
- اشتراک ۳ ماهه یوتیوب به ارزش ۳۶ دلار؛
- اشتراک ۳ ماهه ۱۰۰ گیگابایت سرویس ذخیره سازی ابری گوگل وان، به ارزش ۸.۹۷ دلار؛
- اشتراک سرویس بازی و برنامه گوگل پلی، به ارزش ۱۴.۹۷ دلار؛
- عضویت طلایی و نقرهای در سرویس پلی پوینتز گوگل.
قیمت دلاری
میتوان هم اکنون گوشی Pixel 5 را با قیمت ۶۹۹ دلار از فروشگاه Google پیشخرید کرد.
در مورد قیمت گوگل باید گفت که با توجه به ویژگیهای نرم افزاری و سختافزاری، از قیمت مناسبی برخوردار است. با این همه، از نظر مشخصات فنی، بسیار نزدیک به مدل بسیار ارزانتر Pixel 4a 5G است.
ویژگیهایی مانند شارژ بیسیم، نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز، طراحی کاملاً فلزی، مقاومت در برابر آب و خاک و ۲ گیگابایت رم اضافی خوب هستند. اما آیا ارزش آنها، واقعاً ۲۰۰ دلار است؟
این سوالی است که پاسخ آن، تنها با عرضه به بازار موبایل گوگل پیکسل ۵ مشخص میشود.
عرضه به بازار جهانی
هماکنون، گوگل Pixel 5 در کشورهایی که در آن، فروشگاه گوگل استور خدمات پستی دارد، پیش فروش میشود. این کشورها شامل آمریکا و کانادا، اروپا، استرالیا و برخی از کشورهای آسیایی است که ایران جزو آنها نیست. البته شرکت گوگل اعلام کرده که این محصول، به بازار هندوستان نیز راه نخواهد یافت.
قرار بود از ۱۵ اکتبر ۲۰۲۰، شاهد عرضه به بازار این گوشی در ایالات متحده آمریکا باشیم. اما کسانی که موبایل گوگل Pixel 5 را پیشخرید کردهاند، پیامی مبنی بر تأخیر تاریخ تحویل، تا ۲ نوامبر دریافت کردهاند.
شایعاتی نیز مبنی بر تأخیر عرضه به بازار این گوشی، به علت شیوع کرونا، در شبکههای مجازی شکل گرفته است.
عرضه در بازار ایران؟
حتی اگر این شایعات تأخیر در عرضه به بازار موبایل گوگل پیکسل ۵ درست باشند، تفاوتی برای کاربر ایرانی ندارد. زیرا به تازگی، در تیرماه ۹۹، اطلاعیهای از سوی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی روی سایتها قرار گرفتهاست. طبق این اطلاعیه، واردات گوشی هوشمند، با قیمت بیش از ۳۰۰ یورو ممنوع اعلام شده است.
گفته میشود که این قانون به علت شیوع بیماری کرونا تصویب شده و تا پایان سال ۹۹ ادامه دارد. به نظر میرسد، با ادامه شرایط کرونایی و تعطیلی مدارس، احتمال تمدید آن نیز وجود دارد.
اظهارات مسئولین حاکی از آن است که دلیل تصویب این قانون، نیاز بازار به واردات گوشیهای اندروید ارزانقیمت است. این نیاز فوری، به علت سامانه شاد و ضرورت آموزش مجازی دانشآموزان است. در واقع، دولت میخواهد تمام ارز تخصیص یافته به واردات گوشی، به سمت واردات گوشیهای اندرویدی ارزانقیمت هدایت شود.