علت داغ شدن گوشی و راه های جلوگیری از آن
مشخص کردن دلیل گرم شدن بیش از حد گوشی موبایل سخت است. این گرم شدن باعث میشود که گوشی موبایل به کندی کار کند یا خاموش شود تا خنک شود. در این مقاله، بررسی میکنیم چرا گوشی موبایل بیش از حد گرم میشود و چگونه میتوانید از آن جلوگیری کنید.
علت گرمای بیش از حد گوشی موبایل
معمولاً گرمای بیش از حد گوشی به دلایل شایعی اتفاق میافتد. این موارد شامل استفاده بیش از حد یا اتصال طولانی مدت به بلوتوث است.
- میزان روشنایی صفحه نمایش بسیار زیاد است.
- Wi-Fi طولانی مدت روشن است.
- بازیهای زیادی را انجام دادهاید (موبایل یک کنسول بازی نیست).
استفاده معمولی از گوشی نباید آن را گرم کند. اگر اینطور باشد، یک مشکلی وجود دارد. کمی گرمترشدن گوشی بعد از بازی به مدت 15 دقیقه طبیعی است. اما اگر گوشی زنگ هشدار overheating را نشان میدهد، یا میبینید که دستگاه هنگام لمس کردن به طرز شگفتآوری داغ است، باید دلیل آن را بررسی کنید.
استفاده زیاد از دوربین گوشی
گوشیهای دارای دوربین فیلمبرداری با کیفیت بالا بیش از حد گرم میشوند. این در همه موارد اتفاق نمیافتد. به برخی عوامل دیگر نیز بستگی دارد:
- وضوح و نرخ فریم انتخاب شده است
- روشنایی صفحه نمایش
- دمای محیط
بررسی نرمافزارهای مخرب
بدافزار موجود در دستگاه اندروید میتواند باعث گرمای بیش از حد شود. از این گذشته، توسعهدهندگان این بدافزارها علاقهای به سلامتی دستگاه شما ندارند. آنها فقط اطلاعات شما را میخواهند.
نگاه ما به بدافزارهای هوشمند شروع خوبی برای مقابله با این موارد است.
بسیاری از قسمتهای گوشی از پلاستیک ساخته شده یا مقدار زیادی پلاستیک دارند. حتی آنهایی که با چرم ساخته شدهاند، همین مشکل را دارند: گوشی عایقبندی شده ، گرما را در داخل نگه میدارد و بیرون را خنک میکند.
برای حفظ ایمنی، گوشی هنگام گرم شدن (خصوصاً در حین کار با عملکرد بالا)، باید گرما را از خود دور کند و وجود کیس ساخته شده از ماده عایق مانع این امر میشود.
کابل باتری و شارژر موبایل
مسئله دیگری که باید در نظر بگیرید، وضعیت باتری و کابل شارژکننده آن است.
اگر گوشی قدیمیتری دارید که بارها شارژ شده است (هرگز نباید گوشی را 100٪ شارژ کنید؛ بلکه باتری را به طور مرتب 80-90٪ شارژ کنید)، در این صورت گرمای بیش از حد ممکن است رخ دهد.
گوشیها هنگام شارژشدن نباید داغ شوند. اگر این اتفاق بیفتد، دلیل آن میتواند باتری آسیبدیده، کابل شارژ بیکیفیت یا مشکل درگاه USB باشد.
ابتدا کابل را تعویض کنید. اگر این کار کمکی نمیکند، وقت آن است که به تعویض باتری فکر کنید.
بیشتر بخوانید: رفع مشکل عدم شناسایی کارت حافظه SD روی گوشی اندروید
آیا Wi-Fi، گوشی را بیش از حد گرم میکند؟
خیر. اما به دلیل استفاده بیش از حد از وای فای گوشی میتواند بیش از حد گرم شود.
کاربران اندروید دارای اپلیکیشنهایی هستند که در پسزمینه اجرا میشوند و از منابعی مانند CPU ، وای فای یا اینترنت تلفن همراه استفاده میکنند. اگر اپلیکیشنها به این روش اجرا شوند، دستگاه موبایل میتواند گرم شود.
در نسخههای قدیمیتر اندروید، برنامه Greenify شما را قادر میسازد منابع مشکلساز را شناسایی کرده و برنامههای نادرست را در حالت hibernation قرار دهید. با این حال عملکردهای مشابه به لطف ویژگیهای بهینهسازی باتری موبایل، اکنون در اندروید گنجانده شده است.
همچنین میتوانید data use تلفن همراه را خاموش کنید. به Settings – Apps & notifications – All apps بروید و برنامه موردنظر خود را انتخاب کنید. برای مشاهده فعالیت آن، روی Data usage ضربه بزنید و Background data را غیرفعال کنید تا دسترسی به اینترنت غیرفعال شود.
همچنین میتوانید از دکمه Force Stop برای بستن سریع برنامه استفاده کنید.
اگرچه این کار باعث عدم استفاده از سرویس بکگراند میشود، ولی میتواند به جلوگیری از گرمشدن گوشی هوشمند کمک کند.
راهکارهایی برای خنک کردن گوشی و کارآمد نگه داشتن آن
مراحل زیر را برای خنک کردن دوباره گوشی امتحان کنید:
- حالت هواپیما را روشن کنید تا همه اتصالات غیرفعال شود
- گوشی را از تابش مستقیم نور آفتاب دور نگه دارید.
- گوشی را نزدیک یک فن قرار دهید (اما آن را در یخچال، فریزر یا کولر قرار ندهید)
- روشنایی صفحه را کاهش دهید
پس از انجام این کارها، موارد زیر را امتحان کنید تا از گرمای بیش از حد جلوگیری کنید:
- از حالت Battery Saver استفاده کنید
- گوشی را از فایلهای ناخواسته پاک کنید.
- استفاده از وای فای، بلوتوث و GPS را کاهش دهید.