پارتیشن سیستم یک قسمت اساسی در هر رایانه است، زیرا زمانی که فضای پارتیشن سیستم از بین برود، رایانه شما با مشکلات مختلفی روبهرو خواهد شد. زمانی که ویندوز از فضای غیرکافی در پارتیشنها اطلاع میدهد. شما میتوانید از روشهای مختلفی برای حل این مشکل استفادهکنید.
بهعنوان مثال پاکسازی درایو، نصب مجدد سیستم و حذف دادهها که برای افزایش حجم درایو C شما میتوانید فایلهای قدیمی یا فایلهای غیرقابل استفاده را حذف کنید. اما اگر راه بهتری پیدا نکنید مجبورخواهیدبود در مدت زمان کوتاهی بارها و بارها اینکار را تکرارکنید.
در این مقاله از مجله تکنولوژی ایده آل تک قصد داریم بهترین روشهای افزایش حجم درایو C را به شما معرفی کنیم. اگر شما نیز از کافی نبودن حافظه درایو سیستم عامل خود به ستوه آمدهاید؛ حتما تا پایان با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
راههای افزایش حجم درایو C
در بسیاری از موارد، افراد برای افزایش حجم درایو C مجبور به حذف پارتیشنهای دوم و سوم شده و قالببندی جدیدی در درایوهای خود ایجاد میکنند که این امر، گاهی اوقات در اثر فراموش کردن بکاپگیری باعث ازبین رفتن اطلاعات مهم میشود، اما با توجه به نتایج بدستآمده از جستجوهای گوگل بسیاری از کاربران دیگر تمایلی به این کار ندارند و به دنبال روشهای دیگر برای افزایش حجم هستند.
افزایش حجم درایو C تقریبا در هر سه نسخه محبوب ویندوز (۷، ۸ و ۱۰) به شکل یکسانی صورت میگیرد. در کل به سه روش میتوانید پارتیشن C را گسترش دهید:
استافده از Disk Management
Disk Management در تمامی ویندوزهای ۷، ۸، ۱۰ و حتی XP ، ابزاری مفید برای رفع مشکلات پارتیشن و دیسک محسوب میشود. افزایش و کاهش حجم پارتیشن، کار اساسی این ابزار است، شما میتوانید برای افزایش حجم درایو c با Disk Management به صورت زیر عمل کنید:
- مرحله اول: روی Start کلیک کرده، سپس روی My Computer کلیک راست کرده و Manage را انتخاب کنید.
- مرحله دوم: در پنجره Computer Management روی Disk Management کلیک کنید، سپس همهی درایوها و حجم آنها را مشاهده خواهیدکرد.
- مرحله سوم: روی C volume کلیک کرده و Extend Partition را انتخاب کنید.
- مرحله چهارم: فضایی را که در نظر دارید به حجم درایو اضافه کنید مشخص کرده، سپس روی Next و Finish کلیک کنید.
استفاده از Disk Part
همانند Disk Management قابلیت Disk Part نیز یک ابزار داخلی ویندوز برای افزایش فضای درایو است. Disk Part یک راهکار برای زمانی است که مدیریت دیسک کاربردی نیست. کار با Disk Part نسبت به Disk Management کار چندان راحتی نیست؛ شما با استفاده از CMD یا همان خط فرمان از طریق اسکریپتها یا دستورات ورودی از این ابزار برای مدیریت دیسک و افزایش حجم درایوها استفاده میکنید.
- مرحله اول: با استفاده از کیبورد، دکمهی Win + R را بزنید تا صفحهی Run باز شود، diskpart.exe را تایپ کرده سپس Enter را فشار دهید.
- مرحله دوم: عبارت list disk را تایپ کنید و enter بزنید.
- مرحله سوم: عبارت select disk n را تایپ کنید و اینتر بزنید. (n شماره دیسک مورد نظر است)
- مرحله چهارم: عبارت select volume n را تایپ کرده اینتر را بزنید. (n به تعداد حجم موردنظر اشاره میکند)
- مرحله پنجم: عبارت extend size =n را تایپ کنید و اینتر را بزنید. (n فضایی است که میخواهید به درایو اضافه شود)
- مرحله ششم: Exit را تایپ کنید و از این صفحه خارج شوید
بدینگونه درایو c را از طریق diskpart گسترش دادید. با این حال در این مورد نیز مانند Disk Management اگر فضای خالی به دیسک اختصاص داده نشده باشد، نمیتوانید با این روش آنرا گسترش دهید.
استفاده از نرم افزارهای جانبی
شما باید یک فضای اختصاصی از درایوی دیگر به درایو C منتقل کنید. برای انجام اینکار و جابهجایی فضا از پارتیشنها، نیاز به نرمافزارهای جانبی است. برای این منظور نرمافزارهای متعددی وجود دارد که در اینجا برخی از آنها را معرفی میکنیم.
با استفاده از این نرم افزار میتوانید به راحتی پارتیشنها را جابهجا کنید، علاوه بر این، عملکردهای مفید دیگری مانند Merge Partition ، Convert MBR to GPT ،Convert GPT to MBR ، Extend Partition ، Wipe Partition و … در اختیار شما قرار دارند.
این نرمافزار که برای ویندوزهای ۷، ۸، ۱۰ طراحی شدهاست، میتواند نیازهای اکثر کاربران خود را برآورده نماید. همچنین اگر شما از ویندوز سرور ۲۰۱۹، ۲۰۱۶، ۲۰۰۸، ۲۰۱۲ استفاده میکنید، میتوانید از برنامه AOME Partition assistant server بهراحتی استفاده کنید.
برای دانلود برنامه AOMEI Partition assistant میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
بعد از اینکه نرم افزار را با موفیت دانلود و راهاندازی کردید، برای افزایش حجم درایو C میتوانید مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: برنامه را راهاندازی کرده و وارد صفحه اصلی شوید، All Tools و Extend Partition Wizard را انتخاب کنید.
- مرحله دوم: یک روش عملیاتی برای گسترش درایو c انتخاب کنید، سپس بعد از پایان بارگیری اطلاعات دیسک روی Next کلیک کنید.
- مرحله سوم: در این مرحله درایوی را که قصد گرفتن مقداری فضای آزاد از آن و اضافه کردن به درایو c را دارید انتخاب کنید.
- مرحله چهارم: اندازهی فضایی که برای گسترش درایو c میخواهید را در اینجا مشخص کرده و روی دکمه Next کلیک کنید.
- مرحله پنجم: بعد از انجام عملیات فوق درصورت اطمینان از اینکار روی گزینهی Pro کلیک کنید سپس منتظر نتیجه بمانید.
یکی دیگر از برنامههای جانبی افزایش فضای درایو c برنامهی EaseUS Partition Master است. این برنامه را میتوانید از طریق لینک زیر دانلود کنید:
برای شروع افزایش حجم پارتیشن ابتدا برنامه را راهاندازی کرده سپس پارتیشن مورد نظر خود را انتخاب کنید و در ادامه، مانند زیر عمل کنید:
- بر روی پارتیشن مورد نظر کلیک راست کرده و Move/Resize را انتخاب کنید.
- با حرکت پانل پارتیشن به راست، فضای موردنظر خود را به پارتیشن اضافه کنید؛ سپس برای تایید روی OK کلیک کنید
- اگر امکان افزایش حجم روی پارتیشن وجود ندارد یا فضای اختصاص یافته کافی نیست، میتوانید از تابع تغییر اندازهی پارتیشنها استفاده کنید تا بدون حذفکردن یا قالببندی جدید، فضای آزاد را از سایر پارتیشنها به درایو موردنظر اختصاص دهید.
- گزینهی Allocate XX space from را پیدا کنید، روی Select Partition کلیک کنید سپس درایو موردنظر را که قصد دارید از آن فضا اختصاص دهید انتخاب کنید. برای تغییر اندازهی فضای پارتیشن پانل را بهسمت راست یا سمت چپ بکشید، سپس برای تایید روی گزینهی Ok کلیک کنید. بعد از انجام این عملیات درایو دیگری که قصد افزایش فضای آنرا دارید انتخاب کنید و مراحل قبل را برای افزایش حجم آن تکرار کنید.
- برای نهاییکردن عملیات برروی گزینهی Execute Operation کلیک کرده، سپس با کلیک روی Apply تمامی تغییرات را ثبت کنید.
بعد از انجام این عملیات کامپیوتر خود را مجددا راهاندازی کنید تا تغییرات در ویندوز اعمال شود. اکنون با موفقیت درایو c را افزایش دادهاید.
یکی دیگر از نرمافزارها برای افزایش حجم درایو C برنامهی IM Magic Partition Resized است که یک ابزار رایگان برای تغییر اندازهی پارتیشنها محسوب میشود.
با استفاده از این نرمافزار میتوانید اندازهی پارتیشن موردنظر خود را در سه مرحله ساده افزایش دهید: کوچک کردن اندازهی پارتیشن دیگر برای ایجاد فضای غیراختصاص یافته، انتقال آن فضا به درایو c یا هر پارتیشن دیگر که موردنظر است و در نهایت اضافه کردن فضای اختصاصی به پارتیشن سیستم.
برنامه IM Magic Partition Resized را میتوانید از طریق لینک زیر دانلود کنید:
این نرمافزارها به شما کمک میکنند بدون داشتن سیستم فایل NTFS, FAT32 و همچنین بدون اینکه بخواهید پارتیشنهای سیستم را مجددا قالببندی یا فرمت کنید، درایو ویندوز را گسترش دهید.
کلام پایانی
بهطور خلاصه در این مقاله روشهای افزایش فضای درایو c را در ویندوزهای مختلف، بدون قالببندی جدید بررسی کردیم همانطورکه ذکر کردیم زمانیکه فضای اختصاصی در کنار پارتیشن موردنظر وجود نداشتهباشد، Diskpart و Disk Management کارایی لازم را نخواهند داشت، که در این صورت به یک نرمافزار برای افزایش فضا احتیاج خواهیمداشت.
سلام. من از نرم افزار IM magic استفاده کردم ۳۰ گیگ از حجم درایو دی رو به درایو سی اختصاص دادم اما وقت ویندوز بالا اومد درایو سی تنها ۱۶ گیگ جای خالی داشت یعنی ۱۴ گیگ این وسط نمیدونم چی شد.
کل ۳۰ گیگ رو به درایو سی اختصاص داده اما ۱۴ گیگ بدون این که داده ای به این درایو اضافه بشه پر شده
سلام من یه درایو g داشتم که تمامشو اختصاص دادم به c
اما الان درایو g و d حافظشون رفته و درایو f هم به کلی پاک شده
درایو c هم که حجمش تغییر نکرده
چکار کنم الان من هر چی داشتم به باد رفت
نگران نباشید دوست عزیز هارد رو به یک فرد متخصص بسپارید که دوباره براتون پارتیشن بندی کنه مشکل حل میشه