اگر سیستم عامل ویندوز ۱۰ شما آنطور که باید و شاید کار نمیکند، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که کامپیوتر را به تنظیمات اولیه خود برگردانید. در اینجا نحوه تنظیم مجدد کارخانه یا همان ریست فکتوری ویندوز ۱۰ را به طور کامل برای شما شرح میدهیم.
بازگشت به تنظیمات کارخانه، فقط مختص تلفنهای همراه نیست! شما میتوانید از این قابلیت سودمند، حتی در کامپیوترهای شخصی نیز استفاده کنید. در این مقاله از مجله تکنولوژی ایده آل تک قصد داریم به صورت کامل به بررسی مراحل ریست فکتوری ویندوز ۱۰ بپردازیم. لطفا تا پایان، با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
ریست فکتوری چیست و چگونه انجام میشود؟
اگر دستگاه ویندوز ۱۰ شما در حال کار است، ممکن است نیاز به یک سری تنظیمات مجدد داشته باشد. البته جای نگرانی نیست؛ ممکن است فقط لازم باشد که همه فایلهای ناخواسته کامپیوتر جدید خود را با استفاده از ابزار Refresh Windows مایکروسافت پاک کنید. با این حال، ممکن است مسئله جدیتری باشد که نرم افزار نتواند آن را برطرف کند. پس باید به فکر چاره ای دیگر بود.
اگر فکر میکنید کامپیوتر شما آنطور که باید و شاید کار نمیکند یا پیام های اخطار یا Error نگران کنندهای دریافت میکنید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که ویندوز ۱۰ خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید.
توجه: قبل از انتخاب تنظیمات هستهای و اولیه، حتما از پرونده های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا هیچ یک از دیتاهای خود را از دست ندهید. پس از اینکه همه اشکالات برطرف شد، میتوانید تنظیمات خود را سفارشی کنید، اپلیکیشنهای خود را دوباره نصب کرده و فایل های خود را دوباره بازگردانید.
ریست فکتوری ویندوز ۱۰
برای انجام تنظیمات مجدد کارخانه در ویندوز ۱۰، دستورالعمل های زیر را دنبال کنید. امیدوارم با خواندن این متن بتوانید کامپیوتر خود را دوباره بدون مشکل راه اندازی کنید.
- تنظیمات را باز کنید. روی منوی شروع کلیک کنید و آیکن چرخ دنده را در پایین سمت چپ انتخاب کنید تا پنجره تنظیمات باز شود. همچنین از لیست برنامه ها نیز میتوانید گزینه تنظیمات یا Setting را بیاورید.
- برای ادامه، در بخش تنظیمات، بر روی به روز رسانی و امنیت (Update & Security) کلیک کنید.
- حالا گزینه بازیابی (Recovery) را انتخاب نمایید.
- روی tab بازیابی کلیک کنید و در قسمت Reset this PC گزینه Get started را انتخاب کنید. اگر میخواهید ویندوز ۱۰ خود را از یک منبع خارجی بازیابی کنید، ممکن است نیاز باشد به یک Recovery Drive مراجعه کنید.
- در این مرحله، شما دو گزینه دارید: یا میتوانید پروندههای شخصی خود را نگهدارید و فقط تنظیمات و اپلیکیشنهای دانلود شده را حذف کنید؛ یا همه چیز را پاک کرده و دوباره از اول شروع کنید. (همانند تصویر زیر)
- اگر گزینه Keep my files را انتخاب کنید، اپلیکیشنها و تنظیمات، مطابق همان پیش فرض اولیه کامپیوتر جدید تنظیم میشوند. با کلیک روی لینک تغییر تنظیمات و خاموش کردن آن، میتوانید این تنظیمات را خاموش کنید.
- چنانچه Remove everything را انتخاب کنید، هم میتوانید فایلهای شخصی خود را حذف کنید و هم امکان ذخیره تنظیمات و اپلیکیشنها برای شما فراهم میشود. روی لینک تغییر تنظیمات کلیک کنید و سپس گزینه Data erasure را فعال نمایید.
- هنگامیکه تصمیم گرفتید چه چیزهایی را از کامپیوتر خود حذف کنید، گزینه Next را بزنید. ویندوز قبل از تصمیم گیری نهایی، مجددا به شما اعلام میکند که آیا مطمئن هستید واقعا این فایل ها را میخواهید حذف کنید؟
- اگر گزینه Keep my files را انتخاب کرده باشید، میتوانید به لیست اپلیکیشنهایی که در پروسه ریست حذف میشوند، دسترسی داشته باشید.
- در آخر، بر روی گزینه Reset کلیک کنید تا عملیات انجام شود. پس از انجام این کار کامپیوتر شما مجددا راهاندازی شده و پس از چند دقیقه، دوباره بوت میشود.
وقتی به ویندوز ۱۰ برگردید، خواهید دید که هر آنچه را که برای حذف انتخاب کرده بودید، از روی دستگاه پاک شده است. اگر از فایلهای خود نسخه پشتیبان تهیه کردهاید، اکنون میتوانید آنها را مجددا بازیابی کنید.
کلام پایانی
توجه داشته باشید که ریست فکتوری ویندوز ۱۰ تنها زمانی مناسب است که از تمامی روشهای دیگر برای رفع خطاهای سیتسم عامل، ناامید شده باشید. این کار باعث میشود تمام فایلها و برنامههای شما پاک شوند؛ پس قبل از بازگشت به تنظیمات کارخانه، حتما از فایلهای ضروری خود، پشتیبان تهیه کنید.
اگر در ارتباط با ریست فکتوری ویندوز ۱۰ سوال یا اشکالی دارید، حتما در بخش نظرات همین مقاله مطرح نمایید تا در اولین فرصت، پاسخگوی شما عزیزان باشیم.