راهنمای جامع خرید تبلت

تبلت‌ها ابزاری کاربردی و پر مخاطب هستند و روز به روز بر شرکت‌های تولید‌کننده این محصول، متقاضیان و فناوری‌های به‌کار رفته در آن افزوده می‌شود. اگر شما هم از آن عده افرادی هستید که تصمیم به خرید تبلت گرفته‌اید، احتمالا به‌دلیل وجود برندهای متنوع، سیستم‌عامل‌های مختلف و ابعاد و اندازه و امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری متفاوت، برای خرید یک تبلت مناسب سردرگم شده‌اید.

ما در ایده‌آل تک تصمیم گرفتیم مقاله‌ای کامل و جامع در مورد نحوه انتخاب و خرید تبلت تهیه کنیم که به شما در انتخاب بهترین گزینه کمک کند.

تبلت چیست؟

اسم اصلی آن در انگلیسی Tablet Computer است که به ‌صورت خلاصه تبلت نامیده می‌شود. البته معادل‌هایی هم در زبان فارسی مانند رایانه تخت، رایانه لوحی و رایانک برای این وسیله پیشنهاد شده است که به‌دلیل عدم استقبال مردم، عموما همه این ابزار را با نام تبلت می‌شناسند.

تبلت‌ها از نظر کاربرد و کارایی، دستگاه‌هایی هستند که می‌توان آن‌ها را حد فاصل گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ و رایانه دانست. از نظر سیستم‌عامل و امکانات فنی بیشتر به گوشی‌های هوشمند شبیه هستند. دارای صفحات لمسی هستند و معمولا نسبت به گوشی‌های هوشمند، صفحه نمایش‌هایی بزرگ‌تر دارند.

تاریخچه تبلت

اپل آیپد سال ۲۰۱۰
آیپد به عنوان اولین تبلت با فناوری صفحه لمسی در سال ۲۰۱۰ توسط استیو جابز معرفی شد

تبلت با شکل و شمایلی که امروزه از آن می‌شناسیم برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ توسط شرکت اپل به بازار آمد. به‌‌همین دلیل شاید خیلی‌ها تصور کنند که ایده ساخت و تولید تبلت متعلق به استیو جابز بوده است. شاید جالب و عجیب باشد اگر بگوییم اولین تبلت چندین دهه پیش و در سال ۱۹۸۷ توسط شرکت Linus Technologies ساخته و روانه بازار شده است. در واقع خیلی قبل‌تر از اینکه فناوری صفحات لمسی ابداع شود، سازندگان به ضرورت ساخت رایانه‌ای کوچک و قابل حمل پی برده بودند.

تبلت write top
write top در سال ۱۹۸۷ توسط شرکت Linus Technologies معرفی شد

این دستگاه که Write Top نام داشت با وزن تقریبی ۴ کیلوگرم از سیستم‌عامل MS-DOS استفاده می‌کرد و مجهز به قلم بود و توانایی تشخیص دستخط را هم داشت.

تبلت Grid Pad
Grid Pad در سال ۱۹۸۹ توسط شرکت Palm Computing ساخته شد

دو سال بعد، جف هاوکینز بنیانگذار شرکت پالم کامپیوتینگ، دستگاه دیگری با نام Grid Pad معرفی کرد. این محصول هم به‌دلیل وزن بالایی که داشت در بازار رقابت با لپ‌تاپ‌های دوران خود، شکست خورد و خیلی زود به فراموشی سپرده شد.

تبلت Newton MessagePad
Newton MessagePad اولین تبلت شرکت اپل که در ۱۹۹۳ معرفی شد

اولین تبلت شرکت اپل Newton MessagePad بود که در سال ۱۹۹۳ به بازار آمد. امکانات این این دستگاه به هیچ وجه با  امکانات تبلت‌های حال حاضر و حتی با کامپیوترهای هم عصر خود قابل مقایسه نبود. در واقع MessagePad ابزاری قابل حمل برای یادآوری برخی کارهای روزانه و یادداشت برداری دیجیتالی محسوب می‌شد.

طرح مفهومی تبلت مایکروسافت
بیل گیتس در سال ۲۰۰۰ از طرح مفهومی اولین تبلت مایکروسافت رونمایی کرد

مایکروسافت که گویا به آینده روشن تبلت‌ها پی برده بود برای اینکه از بازی عقب نماند، در سال ۲۰۰۰ طرح مفهومی اولین تبلت خود را معرفی کرد. بیل گیتس پیش‌بینی می‌کرد که این محصول، به‌زودی نقش مهمی در آینده فناوری خواهد داشت. طی این دهه، تلاش‌های بسیاری برای گسترش تبلت‌ها انجام شد.

تبلت LS800 شرکت Motion Computing
LS800 شرکت Motion Computing

از موفق‌ترین نمونه‌ تبلت‌های مبتنی بر ویندوز، می‌توان به Windows XP Tablet ساخت شرکت فوجیتسو در سال ۲۰۰۲ ، مدل LS800 شرکت Motion Computing و تبلت‌های ThinkPad لنوو در اواسط این دهه اشاره کرد. البته این تلاش‌ها تا سال ۲۰۱۰ و زمان ارائه اولین آیپد، از نظر تجاری چندان موفق نبودند.

تبلت Windows XP Tablet
Windows XP Tablet تولید فوجیتسو

 

چگونه بهترین تبلت را انتخاب کنیم

انتخاب و خرید بهترین مدل تبلت، به عوامل بسیاری ارتباط دارد. در واقع بهترین تبلت، تعریف خاصی ندارد و همین عوامل و پارامترها هستند که باعث می‌شوند که ما بین آن‌ها اولویت‌بندی و گزینه بهتری را انتخاب کنیم. در اینجا فهرست‌وار به مهم‌ترین پارامترهای انتخاب یک تبلت اشاره می‌کنیم و در ادامه توضیحات کامل‌تری در مورد هر یک از این نکات ارائه خواهیم کرد.

پیش از خرید و هنگام انتخاب یک تبلت مناسب، باید این ۶ اصل کلیدی را در نظر داشته باشید:

  • انتخاب بر اساس کاربرد
  • انتخاب بر اساس برند یا شرکت سازنده
  • انتخاب بر اساس سیستم‌عامل
  • انتخاب بر اساس اندازه صفحه نمایش
  • انتخاب بر اساس امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری
  • انتخاب بر اساس محدوده قیمت

انتخاب تبلت بر اساس کاربرد

اولین سوالی که در هنگام خرید هر محصول یا وسیله‌ای باید از خود بپرسیم این است که دنبال چه کاربردی هستیم؟ اگر به این سوال به درستی جواب بدهیم، بخش مهمی از فرآیند انتخاب تبلت را طی کرده‌ایم و احتمالا به پاسخ مناسبی هم خواهیم رسید.

دسته‌بندی تبلت‌ها بر اساس کاربرد:

  • تبلت مناسب کتابخوانی
  • تبلت مناسب وبگردی و استفاده روزمره
  • تبلت مناسب عکاسان و عاشقان عکس
  • تبلت مناسب خوره‌های فیلم و سینما
  • تبلت مناسب کارهای هنری و طراحی خلاقانه
  • تبلت مناسب صاحبان کسب و کار و بیزنسمن‌ها
  • تبلت مناسب بازی و گیمرها
  • تبلت مناسب یادداشت و نت برداری
  • تبلت مناسب کودکان

تبلت مناسب کتابخوانی

تبلت مدل Amazon Kindle Oasis
تبلت مدل Amazon Kindle Oasis انتخابی مناسب برای عاشقان کتاب و مطالعه

اگر هدف شما از خرید تبلت، کتابخوانی و مطالعه اخبار، مجله و نشریات الکترونیکی و آنلاین باشد، تبلت کیندل آمازون، گزینه‌ای ایده‌آل است. این تبلت، با کاربری ساده مختص همین کار طراحی شده است. برای مثال وقتی کتابی الکترونیکی از وب‌سایت آمازون خریداری می‌کنید؛ به محض اتصال به اینترنت به‌صورت خودکار در کیندل شما ظاهر می‌شود. به ‌دلیل مصرف پایین انرژی و داشتن فناوری صفحه نمایش e-ink شارژ باتری این تبلت، برای هفته‌ها جوابگوی نیاز شما خواهد بود. در ضمن این فناوری در مقایسه با صفحات LCD تجربه کاربری بهتری را برای اهل مطالعه فراهم می‌کند و کتاب‌خوانی در آن برای چشم کاربر، خسته کننده نیست.

به‌علاوه، امکان گوش دادن به کتاب‌های صوتی مورد علاقه خود را نیز خواهید داشت. کیندل معمولا در ۳ تیپ قیمتی عرضه می‌شود که مدل‌های گران‌تر آن امکانات و دوام باتری بیشتری دارند. این مدل‌ها عبارت هستند از: آمازون کیندل، آمازون کیندل Paperwhite و آمازون کیندل Oasis .

تبلت کیندل آمازون
تبلت کیندل آمازون مدل Paperwhite

تبلت مناسب وبگردی و استفاده روزمره

بسیاری از تبلت‌های پایین‌رده و مرسوم موجود در بازار برای استفاده عادی و روزمره کاربران طراحی شده‌اند. نیازهایی مانند گوش دادن به موسیقی، چک کردن ایمیل، وبگردی، خواندن اخبار، استفاده از پیامرسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی، بازی‌های معمولی، دیدن عکس و تماشای ویدیو، ابتدایی‌ترین نیازهای یک کاربر هستند که تقریبا تمامی تبلت‌ها از عهده  آن بر می‌آیند. خوشبختانه انجام این کارها نیازی به سخت‌افزار و تجهیزات قدرتمند ندارد و تبلت‌ها به دلیل  داشتن ابعاد بزرگ‌تر در مقایسه با گوشی‌های هوشمند، گزینه بهتری محسوب می‌شوند. از بهترین نمونه تبلت‌های موجود در بازار برای چنین کاربردهایی می‌توان به Galaxy Tab A سامسونگ و آیپدهای معمولی اپل اشاره کرد.

Samsung Galaxy Tab A 10.1
تبلت Samsung Galaxy Tab A

تبلت مناسب عکاسان و عاشقان عکاسی

Apple iPad 10.2
تبلت Apple iPad 10.2

اگر هدف شما از خرید تبلت، استفاده حرفه‌ای برای تماشای عکس باشد نیاز به تبلتی دارید که دوربین قابل قبول، کیفیت نمایشگر خوب و حافظه ذخیره‌سازی مناسبی داشته باشد. برای چنین مصارفی اپل آیپد ۱۰/۲ اینچی، و آیپد ایر‌های جدید گزینه‌های ایده‌آلی هستند. نمایشگر رتینا، دوربین عکاسی با کیفیت و حافظه ذخیره‌سازی تا ۱۲۸ گیگابایت تقریبا تمام نیازهای عاشقان عکس را برآورده می‌کند و می‌توانید از تبلت خود به عنوان یک آلبوم عکس دیجیتالی با کیفیت استفاده کنید. Galaxy Tab S هم تقریبا تمامی این مشخصات را در خود دارد. نمایشگر امولد، دوربین دو گانه برای عکاسی و دوربین با کیفیت سلفی و همینطور حافظه ذخیره‌سازی تا سقف ۲۵۶ گیگابایت و امکان استفاده از قلم، امکانات مناسبی برای عکاسان حرفه‌ای و طرفداران عکس ایجاد می‌کند.

iPad Air جدید
iPad Air جدید اپل
تبلت Samsung Galaxy Tab S6
تبلت Samsung Galaxy Tab S6

تبلت مناسب خوره‌های فیلم و سینما

تجربه تماشای فیلم، سریال و ویدیو در تبلت به مراتب نسبت به گوشی هوشمند، لذت‌بخش‌تر است. اگر تبلت را برای چنین هدفی خریداری می‌کنید، علاوه بر کیفیت نمایشگر و قدرت اسپیکر، باید نسبت تصویر را هم در نظر اشته باشید. بهترین نسبت تصویر برای تماشای فیلم ۱۶:۱۰ و ۱۶:۹ است. هرچند این نسبت تصویر ممکن است برای سایر کاربردها کمی آزار دهنده باشد. آمازون فایر HD با نمایشگر ۱۰ اینچی، به دلیل داشتن اسپیکر دوگانه، شارژ باتری مناسب و کیفیت فول HD احتمالا یکی از ایده‌آل‌ترین گزینه‌ها برای کاربرانی است که تبلت را مختص تماشای فیلم خریداری می‌کنند.

آمازون فایر HD
تبلت آمازون فایر HD ۱۰

تبلت مناسب کارهای هنری و طراحی خلاقانه

تبلت‌های دارای قلم ممکن است برای کاربردهای عادی و کاربران معمولی استفاده چندانی نداشته باشند. اما این ابزار برای افرادی که از تبلت برای خلق آثار هنری و انجام طراحی‌های خلاقانه استفاده می‌کنند بسیار مفید و کار راه انداز است. پس اگر هدف شما از خرید تبلت انجام چنین کارهایی است، حتما باید وجود قلم یا سازگاری تبلت با قلم را در نظر داشته باشید. از این نظر قلم اپل یا اپل پنسل به دلیل کیفیت و دقت بالا، طرفداران بسیاری دارد.

اپل پنسل
اپل پنسل ابزار مناسب برای طراحی‌های خلاقانه است

تبلت مناسب صاحبان کسب و کار و بیزنسمن‌ها

اگر استفاده شما از تبلت فراتر از کاربردهای روزانه و معمولی است، باید در انتخاب آن دقت بیشتری داشته باشید. اغلب تبلت‌ها اپلیکیشن‌های مربوط به امور اداری را به‌صورت رایگان یا پولی در خود دارند. برای مثال در آیپد اپلیکیشن Page (مشابه ورد در آفیس)، اپلیکیشن Numbers (مشابه اکسل در آفیس) و اپلیکیشن Keynote (مشابه پاورپوینت در آفیس) رایگان هستند. در تبلت‌های اندرویدی مانند سری گلکسی سامسونگ هم اپلیکیشن‌هایی مانند Office Suite، Kingsoft Office و Google Docs مناسب کاربردهای اداری هستند. در ضمن ورژن موبایلی آفیس مایکروسافت در هر دو پلتفرم iOS و اندروید قابل اجرا و استفاده است.

اپل آیپد ۱۰/۲
تبلت اپل آیپد ۱۰/۲ اینچی همراه با اسمارت کیبورد اپل

اگر نیاز به تایپ دارید باید امکان اتصال تبلت به صفحه کلید را نیز در نظر داشته باشید. صفحه‌کلیدها ممکن است به‌صورت فیزیکی به تبلت متصل شوند. ضمن اینکه صفحه‌کلید‌های بی‌سیم بلوتوثی و صفحه کلید‌های تاشو هم گزینه‌های مناسبی برای این منظور هستند.

کیبورد بی سیم تاشو
نمونه‌ای از صفحه‌کلیدهای تاشو و بی‌سیم برند Artech

برای افرادی هم که نرم‌افزار یا اپلیکیشن‌های مخصوصی برای کارهای خود استفاده می‌کنند، تبلت‌هایی مانند سرفیس پرو مایکروسافت کاربرد بیشتری دارد.

تبلت مایکروسافت سرفیس پرو ۷
تبلت مایکروسافت سرفیس پرو ۷

این نوع تبلت مبتنی بر ویندوز است و در واقع کارایی یک  لپ‎‌تاپ و سادگی استفاده از تبلت را یک جا در خود دارد. به این تیپ محصولات اصطلاحا رایانه هیبریدی گفته می‌شود و مایکروسافت با تولید محصولاتی مثل سرفیس پرو و سرفیس بوک و لنوو با تولید تبلت‌هایی مثال ThinkPad  و یوگا از تولیدکنندگان شناخته شده کامپیوترهای هیبریدی محسوب می‌شوند.

مایکروسافت سرفیس بوک ۲
تبلت مایکروسافت سرفیس بوک ۲

 

تبلت لنوو ThinkPad X1 یوگا
تبلت لنوو ThinkPad X1 یوگا

تبلت مناسب بازی و گیمرها

اکثر تبلت‌های موجود در بازار برای انجام بازی‌های معمولی و رایج، پاسخ نیاز کاربران را می‌دهند. اما ممکن است برای اجرای بازی‌های سنگین‌تر و حرفه‌ای با دردسر مواجه شوید.  اگر دنبال تبلتی مختص بازی می‌گردید باید امکانات سخت‌افزاری مانند حافظه، وضوح تصویر و قدرت پردازنده گرافیکی را بیشتر مد نظر قرار دهید.

تبلت Nvidia Shield
تبلت Nvidia Shield ، قدیمی ولی محبوب گیمرها

تبلت مناسب یادداشت و نت برداری

برای برخی کاربردهای خاص، مثلا یادداشت برداری در هنگام مصاحبه خبرنگاران یا نوشتن نکات درسی و جزوه در کلاس برای دانشجویان، کاربر نیاز به نت برداری دارد. در اینگونه موارد تبلت‌های امروزی به راحتی می‌توانند جایگزینی برای کاغذ و قلم و دفتر باشند. بسیاری از تبلت‌هایی که نام بردیم مانند گلکسی تب سامسونگ، سرفیس مایکروسافت و آیپد اپل یا مجهز به قلم هستند یا امکان اتصال به قلم استایلوس را دارند و بنابراین برای چنین مصارفی می‌توانند استفاده شوند. اما اگر دنبال ابزاری هستید که مختص این کار طراحی شده است، می‌توانید تبلت reMarkble آمازون را هم در میان گزینه‌های خود در نظر داشته باشید.

تبلت reMarkable آمازون
تبلت reMarkable آمازون

تبلت مناسب کودکان

اگر قصد خرید تبلت برای کودک خود دارید باید چند فاکتور مهم را در نظر بگیرید. وزن تبلت باید مناسب سن و سال فرزند شما باشد. تبلت‌های سنگین یا بزرگ از نظر اندازه احتمالا برای کودکان گزینه مناسبی نخواهند بود.  از نظر کیفیت ساخت و استحکام نیز باید توجه کنیم که ممکن است تبلت به راحتی از دست بچه‌ها بیفتد. بنابراین علاوه بر تهیه کیف، قاب یا محافظ صفحه، بهتر است مدل‌هایی را انتخاب کنید که استقامت بیشتری دارند. در نهایت باید امکان نصب نرم‌افزارهای کنترل توسط والدین روی تبلت را نیز در نظر بگیرید تا نظارت بیشتری روی استفاده کودکان از تبلت داشته باشید.

علاوه بر تبلت‌های مرسوم سامسونگ ، اپل و لنوو، با کمی تحقیق می‌توانید تبلت‌هایی با محدوده قیمتی پایین‌تر از سایر برندها  نیز برای این منظور انتخاب کنید. به علاوه برخی از شرکت‌ها تبلت‌هایی مخصوص کودکان تولید می‌کنند که این محصولات نیز می‌توانند گزینه‌های خوبی برای این منظور باشند و اغلب موارد هم قیمت مناسب‌تری در مقایسه با تبلت‌های معمولی دارند.

تبلت Amazon Fire HD 10
تبلت Amazon Fire HD 10 مخصوص کودکان

 انتخاب تبلت بر اساس برند یا کارخانه سازنده

بسیاری از سازندگان گوشی هوشمند و همینطور برخی تولید کنندگان لپ‌تاپ شانس خود را برای ورود به بازار تبلت‌ها هم امتحان کرده‌اند و تعداد آن‌ها شاید از ۶۰ شرکت هم بیشتر باشد. البته بسیاری از آن‌ها در بازار ایران فعالیت ندارند و ممکن است برای مخاطب ایرانی  ناشناخته باشند.

برندهای مختلف تبلت
نزدیک به ۶۰ برند مختلف در سراسر جهان تبلت تولید می‌کنند

انتخاب یک تبلت خوب بر اساس برند سازنده شاید سخت‌تر از آن باشد که تصور می‌کنید. پیشنهاد ما اما این است که نه تنها برای خرید تبلت، بلکه برای خرید هیچ محصول الکترونیکی نام برند سازنده را تنها معیار انتخاب قرار ندهید. اصولا یک حرفه‌ای هیچ وقت روی یک برند یا سازنده خاص، پافشاری و تعصب ندارد. هرچند تجربه و سابقه خوب خودمان و دیگران در استفاده از محصولات یک برند، حتما برای انتخاب محصول جدید مفید خواهد بود. اما این تجربه نباید باعث شود که با چشم بسته تمام محصولات آن سازنده را بی عیب بدانیم و در مورد برند‌های دیگر تحقیق نکنیم.

در مجموع اگر دنبال خرید یک تبلت خوب هستید، علاوه بر برندهای مطرح تولید تبلت مانند اپل، سامسونگ و مایکروسافت، می‎توانید بسته به نیاز و مشخصات سیستم، سارندگانی مثل لنوو، ایسوس، هوآوی و آمازون را هم در نظر داشته باشید.

 

انتخاب تبلت بر اساس سیستم‌عامل

بر خلاف مورد قبلی، یعنی انتخاب بر اساس برند، انتخاب تبلت بر اساس سیستم‌عامل، می‌تواند یکی از معیارهای مهم انتخاب تبلت باشد. چرا‌که سیستم‌عامل نقشی کلیدی در تجربه یک کاربر دارد. مثلا شخصی که به کار با گوشی هوشمند iOS عادت کرده‌ است، معمولا ترجیح می‌دهد به جای انتخاب یک تبلت اندرویدی از یک تبلت با همین سیستم‌عامل استفاده کند. یا برای کاربری که برای انجام کارهای اداری یا برای استفاده از برخی نرم‌افزارهای تخصصی به کار با ویندوز عادت دارد، قطعا خرید یک تبلت ویندوزی نسبت به تبلت‌های اندرویدی و آیپد‌های اپل، گزینه بهتری خواهد بود.

در مجموع تبلت‌ها از نظر سیستم‌عامل به ۳  دسته نقسیم می‌شوند:

  • تبلت با سیستم‌عامل اندروید
  • تبلت با سیستم‌عامل iPad OS اپل
  • تبلت با سیستم‌عامل ویندوز

البته بعضی برندها مانند بلک‌بری و اچ‌پی، بعضا در برخی از مدل‌های تبلت، از سیستم‌عامل اختصاصی خود استفاده کرده‌اند.

بهترین تبلت‌های اپل

در حال حاضر نزدیک به ۶۰ درصد تبلتهای موجود در بازار از پلتفرم iOS استفاده می‌کنند. البته اپل از سال ۲۰۱۹ نام اختصاصی iPad OS را برای تبلت‌های خود انتخاب کرده است و با جداکردن سیستم‌عامل iPad OS از iOS می‌تواند با آزادی عمل بیشتری روی بهبود و ارتقاء کیفیت سیستم‌عامل تبلت‌های خود مانور بدهد. مطابق تصویر زیر و بر اساس آخرین اطلاعات وب‌سایت استت‌کانتر، تا ماه اوت سال ۲۰۲۰ تبلت‌های اپل پیشتاز رقابت سیستم‌عامل‌ها هستند که نشانگر استقبال بیشتر مخاطبان در سراسر جهان از تبلت‌های این شرکت در مقایسه با اندروید و سایر سیستم‌عامل‌ها است.

نمودار مقایسه سیستم‌عامل در تبلت ها
نمودار مقایسه سیستم‌عامل در تبلت ها

محصولات اپل معمولا در مقایسه با سایر برندها قیمت بالاتری دارند و این اختلاف قیمت در کشور ما به‌دلیل افزایش قیمت دلار و تحریم اقتصادی و مشکلات واردات کالا از آمریکا، به این اختلاف قیمت بیشتر دامن می‌زند. به همین دلیل، محصولات اپل در کشور ما عموما محصولاتی گران‌قیمت و لاکچری محسوب می‌شوند و تبلت‌های اپل نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اپل نام عمومی آیپد را برای تبلت‌های خود برگزیده است و هر ساله همزمان با رونمایی از جدیدترین مدل گوشی‌های آیفون، معمولا چند آیپد جدید نیز به بازار معرفی می‌کند. انواع تبلت‌های اپل با نام‌هایی مانند آیپد، آیپد پرو، آیپد مینی و آیپد ایر عرضه و بسته به سایز نمایشگر و سال ساخت نام‌گذاری می‌شوند.

اپل آیپد

بهترین تبلت‌های اندرویدی

تبلت اندرویدی

سیستم‌عامل اندروید، دومین سیستم‌عامل پرطرفدار دنیای تبلت‌ها است. در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد تبلت‌های بازار از این سیستم‌عامل استفاده می‌کنند. متن‌باز بودن اندروید و طیف وسیع مخاطبان این سیستم‌عامل در گوشی‌های هوشمند و محدودیت کم‌تر در مقایسه با قوانین سختگیرانه شرکت اپل، عواملی هستند که روز به روز به تعداد مخاطبان تبلت‌های اندرویدی اضافه می‌کند و اغلب سازندگان تازه‌کار و ناشناخته تبلت هم به همین دلایل به اندروید روی خوش‌تری نشان می‌دهند.

به همین دلیل معمولا اکثر تبلت‌های ارزان‌قیمت‎‌تر از سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کنند. بدون شک معتبرترین برند تولید تبلت اندرویدی، سامسونگ است. سامسونگ معمولا تبلت‌های خود را با نام گلکسی تب و با پسوند‌های S  و A نام‌گذاری می‌کند و تبلت‌هایی که امکانات سخت‌افزاری ضعیف‌تری نسب به مدل اصلی دارند نیز پسوند LITE را یدک می‌کشند. از دیگر تولید کنندگان مطرح تبلت‌های اندرویدی می‌توان به هوآوی، لنوو و آمازون اشاره کرد.

بهترین تبلت‌های ویندوزی

مایکروسافت سرفیس

همانطور که در بخش انتخاب تبلت بر اساس کاربرد آن توضیح دادیم، تبلت‌های ویندوزی برای افرادی که دنبال استفاده جدی‌تر از تبلت برای کارهای خود هستند، گزینه‌ای ایده‌آل است. در تبلت‌های ویندوزی می‌توانید از گستره وسیعی از نرم‌افزارهایی که با ویندوز سازگاری دارند بهره ببرید، ضمن اینکه این تبلت‌ها معمولا در قیاس با سایر تبلت‌ها سخت‌افزاری قوی‌تر دارند و داشتن صفحه لمسی و سبک‌تر بودن نسبت به لپ‌تاپ مزایایی هستند که تبلت‌های ویندوزی را برای برخی کاربران محبوب و کاربردی می‌کند. تبلت‌های ویندوزی معمولا قیمت‌های بالاتری نسبت به سایر تبلت‌ها دارند. نام‌آشناترین برند در زمینه تولید تبلت ویندوزی، سرفیس مایکروسافت است. مایکروسافت تبلت‌های سرفیس خود را با نام‌های سرفیس بوک، سرفیس گو و سرفیس پرو نام‌گذاری می‌کند. برندهای مطرح دیگر در ساخت تبلت ویندوزی عبارت هستند از لنوو و ایسر.

انتخاب بر اساس اندازه صفحه‌نمایش

تبلتها از نظر اندازه صفحه نمایش به ۳ تیپ تقسیم می‎‌شوند.

  • صفحه نمایش کوچک (کوچکتر از ۸ اینچ)
  • صفحه نمایش متوسط ( ۸ تا ۱۰ اینچ)
  • صفحه نمایش بزرگ ( بزرگتر از ۱۰ اینچ)

تبلت‌های با صفحه نمایش کوچک

این تبلت‌ها معمولا نمایشگری با ابعاد حدود ۷ اینچ دارند. بسیاری از تبلت‌های ارزان‌قیمت و مقرون به‌صرفه بازار در همین بازه اندازه نمایشگر ارائه می‌شوند. اگرچه این تیپ تبلت به دلیل استفاده از تجهیزات و امکانات سخت‌افزاری پایین‌تر، ممکن است تبلت‌های ضعیفی باشند و برای کارهای جدی و سنگین مناسب به نظر نرسند؛ اما از طرف دیگر به دلیل وزن کم‌تر و راحتی در حمل و جابجایی، برای استفاده‌های معمولی و روتین و گروه‌هایی خاص از از مخاطبان مانند کودکان، گزینه‌ خوبی هستند. ضمن اینکه بعضی از تبلت‌های پایین رده اپل مانند آیپد مینی، با وجود اینکه ارزان قیمت نیستند، به خاطر  داشتن صفحه نمایش ۷/۹ اینچی در همین دسته‌بندی قرار می‌گیرند.

تبلت‌های با صفحه نمایش متوسط

اکثر تبلت‌های موجود در بازار در همین بازه اندازه صفحه‌نمایش قرار دارند. صفحه نمایش بزرگتر از ۸ اینچ، تجربه‌ای لذتبخش از تماشای فیلم یا بازی‌ در اختیار کاربر قرار می‌دهد. اتفاقی که شاید مخاطبان تبلت‌های موسوم به ۷  اینچی، با آن آشنا نباشند و از این نظر تفاوت چندانی با یک گوشی هوشمند و فبلت احساس نکنند. تبلت‌های ۱۰ اینچی برای سال‌ها به عنوان محبوب‌ترین و بزرگترین سایز صفحه نمایش به شمار می‌رفتند، ولی با ظهور تبلت‌های گران‌قیمت و بالاتر از ۱۲ اینچ، حالا به عنوان محصولاتی میان‌رده به شمار می‌روند. با این وجود به نظر می‌رسد این تیپ از تبلت‌ها هنوز در مقایسه با تبلت‌های کوچک و بزرگ، در نظر اکثر مخاطبان، محبو‌ب‌تر باشند.

تبلت‌های با صفحه نمایش بزرگ

این تیپ از تبلت‌ها به دلیل داشتن مخاطبان خاصی که معمولا تبلت را برای کارهای جدی‌ و فراتر از استفاده عادی، نیاز دارند، تجهیزات سخت افزاری قوی‌تر و امکانات بیشتری هم دارند. در نتیجه این رده از تبلت‌ها معمولا گران‌قیمت‌ترین تبلت‌های موجود در بازار هستند و در بعضی موارد امکانات و قابلیت‌هایشان با لپ‌تاپ قابل مقایسه است.

انتخاب تبلت بر اساس امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری

علاوه بر نکات و موارد ظاهری یک تبلت مانند شکل، طراحی و رنگ که معیارهایی سلیقه‌ای هستند، در هنگام خرید تبلت باید امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری آن را نیز مد نظر قرار دهیم. برای مثال افرادی که تبلت را برای استفاده‌های شغلی نیاز دارند باید مواردی مانند قابلیت اتصال به موس و صفحه‌کلید را در نظر داشته باشند. برای افرادی که تبلت را بیشتر در بیرون از محیط خانه استفاده می‌کنند و ممکن است به وایفای دسترسی نداشته باشند، قابلیت پشتیبانی از سیمکارت و اتصال به اینترنت، پارامتری مهم به حساب می‌آید.

کاربرانی که برای تماشای فیلم و یا کارهای حرفه‌ای با عکس تبلت تهیه می‌کنند، کیفیت صفحه نمایش و رزولوشن آن بسیار مهم و حیاتی است. حافظه ذخیره‌سازی برای اشخاصی که حجم زیادی از اطلاعات را برای حمل و نقل نیاز دارند، اولویت مهمی است و افرادی که تبلت را برای بازی یا استفاده از نرم‌افزارهای خاص خریداری می‌کنند ، در هنگام انتخاب باید به میزان رم و قدرت پردازنده تبلت توجه کنند. بر همین اساس امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری معیار مهمی در انتخاب تبلت مناسب برای هر کاربر خواهد بود.

انتخاب تبلت بر اساس محدوده قیمت

بدون تعارف و اغراق، احتمالا مهم‌ترین معیار برای انتخاب یک تبلت خوب، قیمت آن است. چون بودجه‌ای که شما برای خرید تبلت در نظر گرفته‌اید می‌تواند بر تمامی معیارها و عواملی که در این مقاله به آن اشاره کردیم، تاثیرگذار باشد.

البته این به آن معنا نیست که تبلت‌های گران‌قیمت‌تر، لزوما گزینه‌های مناسب‌تری هم هستند. همانطور که گفتیم، گزینه مناسب به عوامل بسیاری وابسته است که قیمت یکی از آن‌ها است. در واقع در نظر گرفتن قیمت محصول، عاملی است که در هنگام انتخاب و خریداری تبلت لازم است ولی کافی نیست و باید در کنار سایر پارامترها سنجیده و بررسی بشود.  ما در این مقاله سعی کردیم، مطلبی جامع و کامل تهیه کنیم که محدود به زمان و مکان خاصی نباشد. به دلیل تغییر و نوسانات زیاد در قیمت محصولات الکترونیکی مانند تبلت، بهتر دیدیم که به جای درج قیمت برای انواع تبلت، محتوایی مفید و کاربردی تولید کنیم که در صورت بالا رفتن و تغییر قیمت‌ها نیز برای شما مخاطبان عزیز ایده‌آل تک، قابل استفاده باشد. پیشنهاد ما این است که برای مشاهده و مقایسه قیمت‌ روز تبلت‌ها، به وب‌سایت فروشندگان معتبر و خوشنام مراجعه کنید.

جمع‌بندی

احتمالا همه ما این تجربه ناخوشایند را داشته‌ایم که با امید و اشتیاق فراوان و گاهی با زحمات بسیار برای خرید محصولی اقدام کرده‌ایم، اما وقتی که آن محصول به دست ما رسیده یا بعد از مدتی کار با آن، با نکات منفی بسیاری روبرو شده‌ایم و انتظارات ما را برآورده نکرده است. دلیل اصلی این اتفاق این است که یا عجولانه و بدون تحقیق کافی تصمیم گرفته‌ایم، یا از افرادی کمک و مشورت خواسته‌ایم که دانش کافی نداشته‌اند.

خوشبختانه در دنیای بی‌کران وب، هیچ سوالی بی پاسخ نمی‌ماند و امیدواریم راهنمای جامع خرید تبلت برای افرادی که قصد انتخاب و خرید تبلت را دارند، مشاوری خوب و مفید باشد. نظر و پیشنهاد شما به ما کمک خواهد کرد تا ایرادات و اشکالات احتمالی این مقاله را برطرف کنیم و با کمک شما مخاطبان عزیز ایده‌آل تک در آینده، محتوایی کامل‌تر ارائه شود. اگر نکته یا تجربه‌ای در مورد خرید تبلت دارید که از منظر ما مخفی مانده است، لطفا در بخش دیدگاه‌‌های این مقاله با ما در میان بگذارید.

3 | (3)
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
//