مراحل برند سازی | 19 قدم اساسی و مهم در برندسازی

تصور کنید برای فروش محصولات یا خدمات سایت خود به اجرای تبلیغات و کمپین های فروش محور وابسته نباشید و مردم خودشان به طور خودجوش از شما خرید کنند و به دیگران هم معرفی نمایند.

هر کسب و کاری این رویا را دارد که بالاخره روزی به مرحله فروش خودجوش برسد، مرحله ای که بخش اصلی بازاریابی آن توسط خود مشتریان انجام شود و دیگر برای تبلیغات و جذب مشتری هزینه ای نمی شود. در چنین شرایطی، بیشترین تمرکز بر روی افزایش کیفیت محصولات یا خدمات خواهد بود تا روز به روز مشتریان بیشتری جذب شوند.

اما چگونه می توان به این موفقیت در کسب و کار اینترنتی دست یافت؟ برند سازی، راهی است که شما را تبدیل به جایگاهی ثابت برای مشتریان می کند. ما در این مقاله به شما توضیح می دهیم که برند سازی چیست و چگونه می توان مراحل برندسازی را با موفقیت انجام داد. همراه ما باشید.

برند و برندینگ چیست؟

قبل از شروع مراحل برندسازی، لازم است با مفهوم برند بیشتر آشنا شوید. در بیانی ساده، برند به نوعی معرف کسب و کار شماست و باعث می شود در ذهن مشتریان خود ماندگار باشید.

همچنین برندینگ به زبان ساده یعنی شکل دادن ذهنیت مردم نسبت به یک برند و خاص کردن آن تا از این طریق مشتری به سراغ سایر برندها نرود. تمام عناصر بصری هم مانند لوگو، فونت تبلیغات، کارت ویزیت، بروشور و… از ابزارهای برندینگ هستند.

برند شدن در یک حوزه پر رقابت کار دشواری نیست اما اینکه چگونه برند شوید مهم است به طور مثال فردی در بازار به خوش حسابی خود معروف می شود و فرد دیگری بخاطر بدهی های زیاد هم معروف می شود اما اولی برند خوشنام و دومی برند بدنام است.

زمان و هزینه لازم برای برند سازی با توجه به سرمایه و اهداف شما مشخص می شود و البته رقبایتان هم بی تاثیر نیستند. یک برند موفق برای آنکه همیشه موفقیت خود را حفظ کند، باید در ارتباطات و تجارت خود ثبات داشته باشد و در خدمات دهی به مشتری بر روی کیفیت تمرکز کند.

مراحل برندسازی

مراحل برندسازی به مسائلی همچون محل کسب، پرینت، نماد، بسته بندی، وب سایت، تبلیغات آنلاین، بازاریابی محتوا و رسانه های اجتماعی بستگی دارد و ممکن است حتی پس از چند ماه هم به جواب نرسید زیرا فرایندی زمانبر است و نیاز به صبوری دارد. در برندسازی باید نکاتی را هم مدنظر داشته باشید که در ادامه شرح می دهیم:

مخاطبان هدف برند 

در قدم اول برای برندسازی باید مخاطبان هدف خود را مشخص کنید و بر روی آنها تمرکز داشته باشید. شما نمی توانید برای همه مردم همه چیز ارائه کنید پس در قدم اول نیاز است که تصمیم بگیرید می خواهید محصولات و خدمات سایت خود را به چه کسانی عرضه کنید و متناسب با نیازهای آنها قدم بردارید.

شناخت مخاطبان برند به معنای این است که رفتارهای جزئی و روش زندگی آنها را بدانید و متناسب با آن، برندسازی کنید. برای مثال ممکن است یک سایت در زمینه فروش لباس بچگانه فعالیت کند پس مخاطبان سایت عمدتا مادران و سپس پدران هستند و سایتی دیگر در زمینه تدریس خصوصی فعال باشد پس مخاطبان اصلی، دانش آموزان هستند. تعیین مخاطب هدف، روند برندسازی را تحت تاثیر قرار می دهد و مهم ترین مرحله برندینگ هم می باشد.

مشخص کردن ماموریت برند

قدم بعدی در مراحل برندسازی این است که مشخص کنید برندتان چه ماموریتی دارد. منظور از ماموریت برند همان هدف به وجود آمدن آن است و شما قبل از اینکه موفق به جلب اعتماد مشتریان شوید، باید بدانید که کار شما چه ارزشی دارد. برای مثال کمپانی دیزنی لند ماموریت ” سرگرم‌ کردن، آگاه‌ ساختن و الهام‌ بخشی به مردم سراسر جهان با قدرت داستان ‌سرایی، خلاقیت و فناوری ‌های نو” را دارد و با محصولات و خدماتی که ارائه می کند، ماموریت خود یعنی خوشحال کردن مردم را به درستی انجام می دهد.

تحقیق راجع به رقبا

در برندسازی برای کسب و کار خود هرگز از رقبا تقلید نکنید ولی باید آنها را بررسی کنید و بدانید با انجام چه کارهایی به موفقیت رسیده اند و یا با شکست مواجه شده اند.

هدف شما باید متمایز بودن با رقبا باشد و مزیتی ارائه کنید که مشتری شما را انتخاب کند پس باید کاری کنید که برندتان خاص و برجسته دیده شود. با بررسی کردن خدمات رقبای اصلی خود می توانید متوجه شوید که کدام دغدغه مشتری در بازار نادیده گرفته شده است و روی همان تمرکز کنید.

تعیین مزایای کلیدی و مهم برند

شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا چیزی را ارائه کنید که رقبا ارائه نمی کنند. باید تمام تمرکزتان بر روی چیزی باشد که برندتان را متمایز کند و مشتری را به سمت خرید از شما سوق دهد. در واقع فقط تعیین کردن مخاطبان هدف برند کافی نیست و باید دلیلی به آنها ارائه کنید که خرید از شما را به دیگر برند ها ترجیح دهند مثلا تخفیفات بیشتر، در نظر گرفتن جایزه برای خرید اولی ها، ارائه محصولی پر طرفدار، ارسال رایگان و… .

طراحی لوگو برای برند از مراحل برندسازی

احتمالا شما که به برندسازی فکر می کنید اولین موضوعی که به ذهنتان خطور می کند، طراحی لوگو است. در این مرحله نیاز به متخصصی خواهید داشت که طراحی لوگو را برای شما انجام دهد.

این لوگو قرار است هر آنچه که مربوط به هویت برند شماست را نمایش دهد پس در هزینه کردن برای آن کم لطفی نکنید و حتما از گرافیست های متخصص کمک بگیرید. یک گرافیست لوگو به خوبی می داند که چه طرحی برای لوگوی برند شما طراحی کند که به یادماندنی و متفاوت باشد.

اسم برند را باید قبل از اینکه تبلیغات و راه اندازی فروشگاه را انجام دهید، پیدا کنید زیرا هر اسمی را نمی توانید به اسم برند خود ثبت کنید و باید اداره ثبت تایید کند. اگر این موضوع را ندانید و هزینه های زیادی برای تبلیغات گسترده با این اسم انجام دهید، بعد از مدت ها متوجه می شوید که اسم انتخابی شما قبلا توسط شرکت یا فروشگاهی دیگر ثبت شده و دیگر نمی توانید از آن استفاده نمایید در حالی که هزینه های شما هم هدر رفته اند.

انتخاب لحن برند از مراحل برندسازی

لحن برند می تواند خبری، حرفه ای، شوخ، دوستانه و… باشد. لحن برند را باید با توجه به حوزه فعالیت، ماموریت برند و مخاطبان تعیین کنید. این مرحله مشخص می کند که چگونه با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و آیا آنها می توانند با شما به خوبی ارتباط بگیرند یا خیر.

ایجاد یک پیام متقاعد کننده از مراحل برندسازی

زمانی که برند می سازید باید خیلی خلاصه برای مخاطب تفهیم کنید که چه کسی هستید. پیام متقاعد کننده شما باید با برند درهم آمیخته باشد و حداکثر در دو جمله به خوبی منتقل شود. این پیام مشخص می کند که چه کسی هستید و چه چیزی را ارائه می کنید و از همه مهم تر مردم چرا باید به شما اهمیت دهند.

ادغام برند با تمام حوزه های کسب و کار

برندتان باید با تمام حوزه های کسب و کار شما ادغام شود برای مثال وقتی مشتری وارد دفتر یا فروشگاه شما می شود، باید در محیط کار و طرز برخورد شما برند را ببیند. در تمام تبلیغات و حتی بسته بندی محصولاتی که به مشتری می فرستید، لوگوی برند باید دیده شود.

وفاداری به برند برای برندینگ موفق

ثبات داشتن کلید موفقیت برند است مگر آنکه نیازهای مشتریان تغییر کند و شما هم برای تاثیر گذاری بیشتر، برندتان را به کل تغییر دهید اما به طور کل اگر دائم در حال تغییر باشید، مشتری گمراه می شود و برندسازی شما طولانی تر خواهد شد.

حمایت کردن از برند یکی از مراحل مهم مراحل برندسازی

هیچ کس به اندازه خود شما و کارمندان شرکت برندتان را نمی شناسد پس این شما هستید که باید از برند خود حمایت کنید. کارمندان را تشویق کنید صدای شما را به مشتریان برسانند.

مشخص کردن یک حرفه خاص از مراحل برندسازی

مشخص کردن یک حرفه

در قدم های بعدی برای برند سازی باید مشخص کنید که دقیقا چه محصول یا خدماتی دارید؟ برای مثال اگر فروشگاه لباس دارید، فروشگاه لباس بچگانه است؟ مردانه؟ زنانه؟ مانتو؟ شلوار و …

اگر به این فکر می کنید که تمام آیتم های یک حوزه را با هم ارائه کنید، توصیه می کنیم از این فکر صرف نظر نمایید زیرا برای شروع نمی توان روی تمامی آیتم ها مانور دارد.

مشخص کردن مکان فروش از مراحل برندسازی

یکی از تاثیرگذار ترین موضوعات در بازدهی کسب و کار، محل فروش است. بعد از مشخص کردن حرفه خود باید به دنبال محل مناسبی برای ارائه حرفه هم باشید. پس تحقیقات خود را شروع کنید تا بهترین محل را برای فروش پیدا کنید.

البته اگر می خواهید سایت فروش داشته باشید لزومی ندارد که حتما فروشگاه حضوری هم راه اندازی کنید برای مثال دیجی کالا هیچ فروشگاه حضوری ندارد و تمام محصولات خود را با برندسازی موفقی که انجام داده است به صورت اینترنتی به فروش می رساند.

تبلیغات فروشگاه از مراحل برندسازی

مورد انتظارتان نباشد که بدون تبلیغات درست و حسابی، فروش بالایی داشته باشید. تبلیغات هم یکی از عوامل اصلی برای رسیدن به فروش بیشتر است. تراکت، تبلیغات بیلبردی، تابلو ها، شعار های روانشناسی و… از راه های تبلیغات فروشگاه هستند.

نحوه برخورد با مشتری از مراحل برندسازی

با برخورد خوب با مشتری، هر چقدر که زمان بیشتری از تاسیس فروشگاهتان بگذرد، متوجه می شوید که مشتریان ثابت بیشتری دارید و این به واسطه برخورد خوب شما با مشتری است که شما را در اولویت خرید قرار داده است. بنابراین از مراحل برندسازی، برخورد خوب و محترمانه با مشتریان است که بسیاری این مرحله را نادیده می گیرند.

ارتباط با تامین کنندگان از مراحل برندسازی

برای فراهم کردن کالاهایی با کیفیت خوب و قیمت مناسب نیاز به ارتباطات با تامین کنندگان اصلی دارید که در برندسازی شما موثر است.

ارتباط با مشتری های خاص از مراحل برندسازی

شما به جزء ارتباطات با مشتریانی که خرید تکی دارند، باید به فکر جذب مشتریان خاص مثل ارگان ها و شرکت های نیازمند کالای مربوطه باشید. به عبارتی، به جزء تک فروشی برای عمده فروشی هم برنامه ریزی کنید.

مرتبط بودن برند با حوزه کاری از مراحل برندسازی

برندی که برای فعالیت خود انتخاب می کنید باید با حوزه کسب و کار تناسب زیادی داشته باشد و در ذهن مشتریان به خوبی جا باز کند. به تلفظ برند توجه کنید که خیلی سخت نباشد و حس خوبی را به مشتری های شما القا کند.

طراحی وب سایت از مراحل برندسازی

طراحی وب سایت تاثیر بسیاری در برندسازی کسب و کار شما دارد و کمک می کند در این راه سریع تر پیش بروید. با خرید سایت آماده و قرار دادن محتوای کاربر پسند در آن می توانید کلاس کاری خود را بالا ببرید و برند خود را برای مخاطبان بیشتری بشناسانید. این کار موجب می شود به برند شما اعتماد بیشتری هم شود.

البته راه اندازی سایت فقط به طراحی آن ختم نمی شود و شما پس از اینکه به کمک طراحان سایت، سایت خود را راه اندازی کردید باید به فکر محتوای آن هم می باشید. اگر قصد فروش محصول دارید، می توانید در سایت خود محصولاتتان را قرار دهید و مشتریان هدف را جذب کنید.

برای بالا آوردن سایت و رسیدن به نتایج اول جستجوی گوگل، هزینه نسبتا زیادی لازم است. علاوه بر هزینه طراحی سایت، شما باید یک یا چند کارشناس سئو هم استخدام کنید تا با تخصص و دانش خود، سایت شما را به نتایج بالای گوگل برسانند. همچنین نیاز به کارشناسان تولید محتوا هم دارید تا درج محصولات و محتوا در سایت را انجام دهند.

رسیدن به نتایج بالای موتور جستجو کمک زیادی به برندسازی محصولات یا شرکت شما می کند زیرا دقیقا مخاطبانی وارد سایت می شوند که به محصول یا کالای شما نیاز دارند و موضوعی که باعث می شود کاربر از شما خرید کند، مزیت هایی است که نسبت به رقیبتان دارید.

بنابراین راه اندازی سایت را دست کم نگیرید و برای آن هزینه کنید تا زودتر به عنوان برند برتر شناخته شوید.

بازاریابی برند از مراحل برندسازی

بازاریابی برند رویکردی است که از طریق آن، محصولات و خدمات به طیف گسترده ای از مخاطبان هدف معرفی می شوند و آنها را برای خرید ترغیب می کنند. در سال های اخیر بازاریابی برندسازی از طریق فعالیت های بازاریابی دیجیتال انجام می شود مثل سئو کردن وب سایت که فقط مشتریان را وارد سایت می کند، بازاریابی محتوا یا کانتنت مارکتینگ، بازاریابی شبکه های اجتماعی یا سوشیال مدیا مارکتینگ و بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ.

تفاوت برند سازی فروشگاهی با شرکتی

تفاوت برندسازی فروشگاهی با شرکتی

برندسازی محصول و برندسازی شرکتی شباهت هایی دارند اما تفاوت های زیادی هم بین این دو هست. برندسازی شرکتی همانطور که از نام آن هم پیداست، تمام کسب و کار را درگیر می کند و فقط بر روی یک محصول خاص متمرکز نیست. بنابراین وجود یک مشکل کوچک در هر بخش باعث آسیب به کل برند می شود و اگر مشتریان فقط از یک محصول راضی نباشند، برند زیر سوال می رود حتی اگر 10 محصول متفاوت و با کیفیت داشته باشید.

اما در برندسازی محصول، استراتژی بدین صورت است که محصول خاص به جای کل شرکت، برندینگ می شود برای مثال شرکت نسکافه را در نظر بگیرید که به جزء پودر قهوه فوری، محصولات دیگری هم دارد اما پودر قهوه از بقیه محصولات جدا شده است و برندسازی محصول باعث شده است به اسم شرکت شناخته شود.

مراحل برندسازی شخصی

شاید فکر کنید برندسازی فقط برای کسب و کارهای بزرگ است و شما به عنوان یک شخص مستقل نمی توانید برای خود برندسازی کنید در صورتی که اینطور نیست و اگر استعداد و مهارت خاصی دارید، می توانید برند شخصی داشته باشید و از آن برای معرفی خود به دیگران استفاده کنید.

برندسازی شخصی که به نام پرسونال برندینگ شناخته می شود، از انواع برندسازی هاست که همچون برندینگ کسب و کار یا محصول، برای شهرت و توسعه انجام می شود.

برای برندسازی شخصی ابتدا باید قابلیت ها و ارزش های شخصی خود را تعیین و سپس اولویت بندی کنید. فهرستی از توانایی ها و مهارت های خاص خود را ایجاد نمایید و سپس این مهارت ها را به مخاطبان هدف و کسانی که به آنها نیاز دارند، نشان دهید. شناسایی رقبا و تحلیل فعالیت های آنها نیز از مراحل برندسازی شخصی است.

حضور فعال در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و یوتیوب نیز کمک زیادی به برندسازی شخصی می کند و اگر در حوزه مدنظر خود یک جستجوی ساده در این شبکه های اجتماعی انجام دهید، افراد برند را مشاهده خواهید کرد که گاهی فالوور های میلیونی هم دارند.

سخن پایانی

در این مطلب به نقل از سایت ساز مانابوم (Manaboom.ir) سعی کردیم اطلاعات کاملی از مراحل برندسازی خدمت شما ارائه کنیم. امیدواریم با مطالعه مطلب، اطلاعات خوبی به دست آورده باشید و بتوانید از این توضیحات در برندسازی شرکت یا فروشگاه خود استفاده کنید.

سوالات متداول نحوه برندسازی

  • برند چیست؟

برند به نوعی معرف کسب و کار شماست و باعث می شود در ذهن مشتریان خود ماندگار باشید.

  • هدف از برندسازی چیست؟

برندسازی با هدف ماندگار شدن در ذهن مشتریان و مخاطبان انجام می گیرد.

  • برندسازی چه مراحلی دارد؟

راجع به مراحل برندسازی در این مطلب توضیحات کاملی را ارائه کردیم.

سلب مسئولیت: ایده آل تک صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
5 | (1)
ممکن است شما دوست داشته باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
//