هاردهای اکسترنال تبدیل به یکی از سختافزارهای جانبی محبوب رایانهها شدهاند. این روزها حجم اطلاعات و دادههای کاربران، معمولا بیشتر از فضای هارد داخلی سیستمهای کامپیوتر است؛ به همین دلیل، آنها مجبور به خریداری یک هارد اکسترنال یا خارجی هستند. برای اینکه بتوانید از یک هارد استفاده کنید، باید آن را در اصطلاح، “پارتیشن بندی” کنید. اما سوال اینجاست که “نحوه پارتیشن بندی هارد اکسترنال” به چه صورت است؟
در این مقاله از مجله تکنولوژی ایده آل تک قصد داریم شما را به صورت کامل با پارتیشن بندی هارد اکسترنال در انواع نسخههای ویندوز (۷، ۸ و ۱۰) آشنا کنیم. اگر به تازگی یک فضای ذخیره سازی خارجی خریداری کردهاید و به دنبال استفاده از آن هستید، تا پایان با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
چرا هارد اکسترنال را پارتیشن بندی میکنیم؟
کاربران کامپیوتر و به ویژه سیستم عامل ویندوز، عادت دارند برای اهداف مختلف، دو الی پنج پارتیشن روی هارد دیسک ایجاد کنند. معمولا هارد دیسک جدید، یک درایو C دارد که به صورت primary تعریف شده، بنابراین خود شما باید بقیه پارتیشنها مانند درایو D، E، F، G را روی سیستم بسازید.
در مورد یک هارد اکسترنال متصل هم، شما میتوانید این کار را به همان روش انجام دهید و به تعداد مورد نیاز خود پارتیشن بسازید. ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا باید یک هارد دیسک داخلی یا خارجی را پارتیشن بندی کنید؟
در اینجا لیستی از مزایا آورده شده که توضیح میدهد چرا کاربران زیادی میخواهند یک هارد اکسترنال را پارتیشن بندی کنند:
- سازماندهی و ذخیره درست اطلاعات: پروندههای کاری و دادههای شخصی را در مسیرهای جداگانه ذخیره کنید.
- فایلهای پشتیبان و روزانه را در مسیرهای مختلف ذخیره کنید.
- از امنیت دادهها حفاظت کنید.
- کارایی هارد اکسترنال را بهبود ببخشید.
اگر شما هم به این موارد نیاز دارید، به روشی قابل اعتماد برای پارتیشن بندی هارد اکسترنال خود احتیاج دارید. ما در بخش بعدی درباره سه ابزار پارتیشن بندی قابل اعتماد به بحث خواهیم پرداخت و به شما در این زمینه کمک میکنیم.
چگونه میتوان یک هارد اکسترنال را بدون از دست دادن داده ها پارتیشن بندی کرد؟
این مطلب درباره ایجاد پارتیشن بر روی هارد اکسترنال در ویندوز ۷ و ۸ و ۱۰ صدق میکند.
در این بخش، سه روش قابل اعتماد را به شما معرفی خواهیم کرد که عبارتند از: EaseUS Partition Master، Windows Disk Management و DiskPart. هر ابزار میتواند به شما کمک کند تا به طور موثری یک هارد دیسک اکسترنال را در ویندوز ۷ و ۸ و ۱۰ پارتیشن بندی کنید.
یکی از روش های ذکر شده را انتخاب کنید و برای ایجاد پارتیشن بر روی دیسک خود، راهنمای مربوطه را دنبال کنید:
- هارد اکسترنال خود را با EaseUS Partition Master پارتیشن بندی کنید – این روش، ساده ترین روش است.
- با استفاده از Disk Management بر روی هارد اکسترنال خود پارتیشن ایجاد کنید – که روش متوسطی است.
- پارتیشن بندی را از طریق DiskPart بر روی هارد دیسک اکسترنال انجام دهید – این روش، سخت است.
توجه داشته باشید که سه ابزار فوق از روش ساده به سخت ذکر شده است. اگر با Disk Management یا DiskPart آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنیم به روش اول مراجعه کرده و برای کمک، از نرم افزار مدیریت پارتیشن EaseUS استفاده کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که قبل از شروع کار، از فایلهای روی هارد اکسترنال، پشتیبان تهیه کنید.
هارد اکسترنال را با ابزار EaseUS Partition Master پارتیشن بندی کنید
این روش برای پارتیشنبندی هارد اکسترنال در ویندوز ۱۰/۸/۷ / XP / Vista و حتی ویندوز سرورها نیز موثر عمل میکند. در مقایسه با روشهای مدیریت دیسک ویندوز و DiskPart، استفاده از EaseUS Partition Master سادهترین راه برای پارتیشن بندی یک هارد اکسترنال است؛ و این امکان را برای کاربران فراهم میکند تا بتوانند فقط با چند کلیک، اندازه، ایجاد، فرمت، یا حذف پارتیشنها را انجام دهند.
علاوه بر این، EaseUS Partition Master یک ویژگی New Disk Guide (راهنمای جدید دیسک) ارائه میدهد تا به شما کمک کند دیسک جدید را فقط با یک کلیک پارتیشن بندی کنید.
این نرم افزار را بر روی کامپیوتر خود دانلود، نصب و فعال کنید. برای این کار میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
بعد از اینکه EaseUS Partition Master را با موفقیت دانلود و روی رایانه خود نصب کردید، نوبت به پارتیشن بندی هارد اکسترنال تنها با چند کلیک ساده خواهد رسید.
نحوه پارتیشن بندی یک هارد اکسترنال جدید با یک کلیک
اگر یک هارد اکسترنال کاملا جدید دارید، آن را از طریق کابل USB به کامپیوتر خود متصل کرده و این مراحل را دنبال کنید تا بلافاصله فقط با یک کلیک، پارتیشن بندی شود:
مرحله ۱. EaseUS Partition Master را راه اندازی کنید، یک پنجره راهنمای دیسک جدید ظاهر میشود.
مرحله ۲. روی “Proceed” کلیک کنید و “Execute Operation” را بزنید تا پارتیشن بندی دیسک مورد نظر تمام شود.
پارتیشن بندی هارد اکسترنال استفاده شده
اگر مدتی از یک هارد اکسترنال استفاده کرده اید و نیاز دارید مجددا آن را پارتیشن کنید، میتوانید آموزش زیر را برای ساخت پارتیشن روی آن دنبال کنید. این روش برای تقسیم یک هارد دیسک موجود نیز، کار میکند.
مرحله ۱. یک فضای اختصاص نیافته (unallocated) ایجاد کنید
EaseUS Partition Master را نصب و راه اندازی کنید. بر روی یک پارتیشن کلیک راست کرده و گزینه “Resize/ Move” را انتخاب کنید تا فضای اختصاص نیافته را بگیرید. تا انتهای پارتیشن بکشید؛ تا دیگر فضای اختصاص نیافتهای، باقی نماند.
مرحله ۲. یک پارتیشن ایجاد کنید
وقتی فضای اختصاص نیافته را گرفتید، میتوانید یک پارتیشن ایجاد کنید. در پنجره اصلی، روی فضای اختصاص نیافته روی هارد، SSD یا دستگاه ذخیره سازی خارجی کلیک راست کرده و گزینه “Create” را انتخاب کنید. اندازه پارتیشن، برچسب پارتیشن، نام درایو، نوع سیستم فایل و غیره را برای پارتیشن جدید تنظیم کنید و در ادامه “OK” را کلیک کنید.
مرحله ۳. عملیات را انجام دهید
روی دکمه “Execute Operation” در گوشه بالا کلیک کنید و روی گزینه “Apply” بزنید تا همه تغییرات اِعمال شود.
در عین حال، EaseUS دارای برخی ویژگیهای پیشرفته برای کمک به شما در مدیریت بهتر دیسک است. این ویژگی ها عبارتند از:
- مخفی یا پاک کردن یک پارتیشن
- ادغام کردن دو پارتیشن با هم
- تبدیل دیسک از نوع دینامیک به بیسیک یا برعکس
- انتقال سیستم عامل به هارد SSD و غیره
برخی از این گزینههای گفته شده در Disk Management یا DiskPart وجود ندارند.
پارتیشن بندی هارد اکسترنال با روش Disk Management
Disk Management یک ابزار داخلی ویندوز برای مدیریت پارتیشنها در ویندوز ۱۰/۸/۷ است. این ابزار، ویژگیهای اصلی را برای پارتیشن بندی دیسک به صورت رایگان به کاربران ارائه میدهد. این قابلیتها عبارتند از: افزایش/ کاهش اندازه یک پارتیشن، ایجاد یک پارتیشن جدید، تغییر نام و مسیر درایو، تبدیل هارد دیسک به نوع دینامیک و …
هارد اکسترنال خود را به کامپیوتر وصل کنید و برای پارتیشن بندی آن با استفاده از روش Disk Management، مراحل زیر را دنبال کنید:
پارتیشن بندی هارد اکسترنال در ویندوز ۱۰
مرحله ۱. در ویندوز ۱۰، روی “This PC” کلیک راست کنید> “Manage”> Disk Management را انتخاب کنید.
مرحله ۲. برای ایجاد دوباره یک پارتیشن جدید، بر روی فضای اختصاص نیافته هارد اکسترنال خود کلیک راست کرده و “New Simple Volume” را انتخاب کنید.
همان طور که در زیر نشان داده شده است، اندازه فضای مورد نظر برای کاهش را به مگابایت وارد کنید. سپس بر روی دکمه Shrink کلیک کرده و یک بار دیگر همین مقدار عددی را تکرار کنید تا یک درایو جدید ایجاد شود.
مرحله ۳. با کلیک روی Next، وارد رابط Wizard Volume New Simple شوید و اندازه فضای مورد نظر خود را مشخص کنید.
مرحله ۴. به درایو، نام یا مسیری اختصاص دهید، سپس سیستم فایلِ پارتیشن را NTFS تنظیم کنید. روی دکمه “Finish” کلیک کنید تا مراحل ایجاد یک پارتیشن جدید در ویندوز ۱۰ تکمیل شود.
پارتیشن بندی هارد اکسترنال در ویندوز ۷
مرحله ۱. هارد اکسترنال را به کامپیوتری با ویندوز ۷ وصل کنید و بر روی “My Computer” کلیک راست کنید.
مرحله ۲. “Manage” را انتخاب کرده و روی گزینه”Disk Management”. کلیک کنید.
مرحله ۳. بر روی فضای اختصاص نیافته هارد اکسترنال خود کلیک راست کرده و “New Simple “Volume را انتخاب کنید.
مرحله ۴. اندازه فضای مورد نظر را وارد کرده و برای ادامه، روی دکمه”Next” کلیک کنید.
مرحله ۵. نام درایو را وارد کرده و نوع سیستم فایل را NTFS تنظیم کنید، دکمه “Finish” را کلیک کنید.
پارتیشن بندی هارد اکسترنال با روش DiskPart
برخی از کاربران حرفهای، ممکن است مایل باشند برای مدیریت هارد دیسک خود از DiskPart استفاده کنند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید، هارد اکسترنال را به کامپیوتر خود متصل کرده و مراحل زیر را برای مدیریت و ایجاد پارتیشن در هارد اکسترنال دنبال کنید.
مرحله ۱. دستور cmd را در باکس جستجوی ویندوز تایپ کنید؛ روی Command Prompt کلیک راست کرده وسپس “Run as Administrator” را انتخاب کنید.
مرحله ۲. در خط فرمان diskpart را تایپ کرده و Enter بزنید.
مرحله ۳. دستورات زیر را تایپ کنید و برای ایجاد پارتیشنهای جدید بر روی دیسک خود، هر بار Enter بزنید:
- list disk
- select disk 0 عدد صفر را با شماره دیسک هارد اکسترنال خود جایگزین کنید.
- create partition primary size=***(توجه داشته باشید که اندازه باید بر حسب مگابایت باشد.)
- assign letter=H(حرف H را برای هارد اکسترنال خود با حرف جدید جایگزین کنید.)
- format fs=ntfs quick
مرحله ۴. سپس، برای خروج از DiskPart، دستور exit را تایپ کنید.
پس از این کار، شما میتوانید از هارد دیسک اکسترنال خود برای ذخیره فایلها یا انتقال دادهها بدون هیچ محدودیتی استفاده کنید.
نتیجه گیری
این مقاله در وهله اول درباره چگونگی پارتیشن بندی یک هارد اکسترنال، مانند HDD / SSD / USB / دیسک متحرک، در ویندوز ۱۰/۸/۷ توضیح میدهد. برای انجام این کار، سه ابزار پارتیشن بندی را برای کمک به شما معرفی کردیم که عبارتند از: [۱] EaseUS Partition Master Free؛ [۲] مدیریت دیسک ویندوز. [۳] DiskPart.
همه ابزارهای توصیه شده، میتوانند مشکل پارتیشن بندی یک هارد دیسک اکسترنال جدید و قدیمی در بسیاری از بلوکها را برطرف کنند.
به عنوان کاربر مبتدی ویندوز، EaseUS Partition Master میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. این ویژگی New Disk Guide کل فرایند پارتیشن بندی دیسک را با یک کلیک، به سادگی انجام میدهد.
سوالات متداول در ارتباط با پارتیشن بندی هارد اکسترنال
برای حذف پارتیشن در هارد اکسترنال در ویندوز ۱۰، سه روش وجود دارد: ۱. EaseUS Partition Master؛ ۲. مدیریت دیسک ویندوز ۱۰ ؛ ۳. خط فرمان Windows 10. برای استفاده از یک ابزار رایگان، میتوانید از Disk Management کمک بگیرید: در ویندوز ۱۰ میتوانید با کلیک راست روی دکمه Start، کنسول Disk Management را به راحتی انتخاب کرده و باز کنید. در Disk Management، هارد اکسترنال و پارتیشنی که میخواهید حذف کنید را قرار دهید. بر روی پارتیشن، کلیک راست کرده و گزینه Delete Volume را از منوی مربوطه انتخاب کنید.
برای فرمت کردن یک هارد اکسترنال جدید: مراحل موجود در این صفحه را دنبال کنید تا ابتدا دیسک را پارتیشن بندی کرده و سپس در طول پروسه آن را فرمت کنید. برای فرمت کردن یک هارد اکسترنال استفاده شده: از File Explorer استفاده کرده و بر روی هارد اکسترنال کلیک راست کنید، گزینه “Format” را انتخاب کرده و سیستم فایل آن را به عنوان NTFS تنظیم کنید، سپس روی “Start” کلیک کنید.
اگر هارد اکسترنال شما به طور ناگهانی مثل فضای اختصاص نیافته در نظر گرفته شود؛ و یا در کامپیوتر با ویندوز های ۱۰/۸/۷ به عنوان فضای تخصیص نیافته نشان داده شد، میتوانید سه مرحله زیر را امتحان کنید: مرحله ۱. اطلاعات را از فضای اختصاص نیافته روی هارد اکسترنال بازیابی کنید. مرحله ۲. یک پارتیشن جدید روی دیسک اختصاص نیافته ایجاد کنید.